Aktif yanardağ uçuşları durdurdu, 6 bin ev tahliye edildi

İspanya La Palma Adası’nda 19 Eylül tarihinden bu zamana dek aktif olan Cumbre Vieja Yanardağı’nda patlamaların şiddetinin artması sebebiyle adadaki ticari uçuşlar iptal edildi.

DÜNYA 25.09.2021, 00:31 26.09.2021, 09:30
Aktif yanardağ uçuşları durdurdu, 6 bin ev tahliye edildi

İspanya Kanarya Adaları’ndan La Palma Adası’nda bulunan Cumbre Vieja Yanardağı’nda 19 Eylül tarihinden bu zamana dek patlamaların şiddetinin artmasının ardından adadaki ticari uçuşların iptal edildiği bilgisi paylaşıldı.

Lavlar 240 hektar büyüklüğünde alanı kül etti

Ulusal Güvenlik Birimi tarafından verilen bilgilere göre, aktif durumu geçmesinden bu zamana dek en şiddetli patlamaların olduğu yanardağdan çıkan lavların 16 kilometrelik bir bölgede 240 hektarlık alanı yok ettiği, çıkan gaz bulutunun 4 bin 500 metreye kadar çıktığı ifade edildi.

Toplam 77 uçuş iptal edildi

Dumanlardan ve küllerden dolayı La Gomera adalarındaki ticari uçuşların tedbir maksadıyla durdurulduğu, bugün 30 yarın ise 47 uçuşun iptal edildiği kaydedildi.

6 bin kişinin evi tahliye edildi

Öte yandan şimdiye dek toplamda 6 bin kişinin evlerinde tahliye edildiği söylenirken, iki yeni ağızın açılması ve şiddetli patlamaların çevreye vermiş olduğu zarar nedeniyle üç mahallede 400 kişinin daha bugün tahliyesinin yapıldığı kaydedildi.

Yorumlar (0)