Akdeniz'de lastik bot faciası: En az 100 göçmen öldü

Akdeniz'in orta kesiminde düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik botun battığı ve en az 100 göçmenin feci şekilde can verdiği bildirildi.

DÜNYA 23.04.2021, 00:08 23.04.2021, 18:19
Akdeniz'de lastik bot faciası: En az 100 göçmen öldü

Cenevre merkezli IOM'un (Uluslararası Göç Örgütü) resmi Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, Orta Akdeniz'de yaşanan deniz faciasında en az 100 kişinin hayatını kaybettiğine ilişkin raporlar olduğu açıkladı.

"Derin üzüntü duyuyoruz"

Söz konusu açıklamada, "Meydana gelen bu trajediden dolayı derin üzüntü duyuyoruz ve ülkelere Akdeniz'de arama-kurtarma gemilerini tekrardan konuşlandırma çağrımızı tekrarlıyoruz." ifadelerine yer verildi.

"Çarşamba sabahı rapor edilmişti"

Akdeniz’de arama-kurtarma faaliyetlerine iştirak eden Fransız sivil toplum kuruluşu SOS Akdeniz tarafından yapılan açıklamada da, "Bugün saatler boyunca devam eden aramaların ardından en büyük korkumuz ne yazık ki gerçek oldu. Ocean Viking mürettebatı, Trablus kentinin kuzeydoğusundaki bir lastik botun enkazına şahit olmak durumunda kaldı. Bahse konu botun 130 kişi taşıdığı ve zor durumda olduğu 21 Nisan sabahı rapor edilmişti." sözleri sarf edildi.

SOS Akdeniz'e ait olan Ocean Viking gemisinin olay mahalline ulaşmasının akabinde en az 10 ceset tespit edildiği ve hayatta kalmayı başaran kimseye rastlanmadığı bilgisi de aktarıldı.

Bu yıl 350 kişi can verdi

Bahse konu açıklamada, enkazına ulaşılan bot haricinde iki botun daha çok zor durumda olduğuna ilişkin bilgi geldiği dile getirilirken, bölgedeki arama-kurtarma faaliyetlerinin, herhangi bir etkili devlet koordinasyonda olmadığı için çok zor koşullar altında gerçekleştirildiğine işaret edildi.

2021 yılının başından bu yana Akdeniz’in orta kesiminde 350'den fazla kişi feci şekilde can verdi. 

Yorumlar (0)