Akdeniz'de göçmen faciası: Çok sayıda ölü

Dün akşam saatlerinde, Tunus’un güneyinde bulunan Sfaks kentinin Sidi Mansour açıklarında İtalya’ya kaçak yollarla gitmeye çalışan bir teknenin battığı, 1’i çocuk olmak üzere 41 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği açıklandı.

DÜNYA 17.04.2021, 09:35 18.04.2021, 10:13
Akdeniz'de göçmen faciası: Çok sayıda ölü

Afrika’dan ve Orta Doğu’dan, Avrupa’ya gitmek için kullanılan en tehlikeli ve işlek yol olan Akdeniz’de her geçen can kayıpları artmaya devam ediyor.

1’i çocuk 41 kişi öldü

Uluslararası Göç Örgütü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin yaptığı açıklamada, dün Sidi Mansour mevkisi açıklarında bir teknenin battığını ve teknede yer alan 1’i çocuk olmak üzere 41 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldığı duyuruldu. Tunus Ulusal Sahil Güvenlik ekiplerinin gerçekleştirdiği arama kurtarma çalışmaları kapsamında ise batan teknede bulunan 3 kişinin kurtarıldığı açıklandı.

Sfaks’ta ikinci olay

9 Mart’ta da düzensiz göçmenleri taşıdığı belirlenen iki tekne batmış ve bu teknelerde bulunan 39 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

2021’de 290 can kaybı

OIM ve UNHCR’nin yaptığı açıklamalarda, 2021’in henüz 4 ayını geride bırakırken 290 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği açıklanırken Orta Akdeniz’de arama ve kurtarma çalışmalarının geliştirilmesi ihtiyacına dikkat çekildi.

Yorumlar (0)