Ailesine kızdı, kendisine yer altı evi yaptı 

İspanya’da yaşayan bir genç, ailesine kızınca evi terk etmek yerine farklı bir çözüm buldu. Andres Canto isimli genç, kendisine yer altı şehri yaptı. 

DÜNYA 03.06.2021, 10:50 03.06.2021, 17:27
Ailesine kızdı, kendisine yer altı evi yaptı 

İspanya Alicante’deki La Romana kasabasında yaşayan 14 yaşındaki Andres Canto, ebeveynleri ile tartıştı. Tartışmanın ardından ise evi terk etmek yerine farklı bir çözüm buldu. 6 sene önce gerçekleşen tartışma sonucunda bahçeye ilk kazmayı vuran Andres, 6 sene boyunca uğraşarak kendisine yer altı evi inşa etti.



6 senede kazılan yer altı evinde Andres, oturma odası ve yatak odası olan yer altı evinini inşa etti. 3 metre derinlikte inşa ettiği mağara, şu anda 20 yaşında olan Andres’e sığınak oldu. Evine Wi-Fi sistemi kurulan evde yatak, dolap, masa ve sandalye, yemek rafları gibi bir evde olması gereken pek çok şey bulunuyor.



“Kıyafetlerini değiştir” dedi

Andres’in anlattığına göre 6 sene önce arkadaşlarıyla dışarı çıkmak istemiş fakat annesi, kıyafetlerini değiştirmesini söylemiş. Kıyafetini değiştirmediği için annesiyle tartışan çocuğa ise evde oturma cezası verilmiş. 



Andres, o dönemde sinirini atmak amacıyla bir çukur kazmaya başladığını ve bunu zamanla bir yaşam alanına çevirdiğini belirtiyor. Seneler boyunca okuldan geldiğinde kazmaya devam eden gence, en yakın arkadaşı Andreu da yardım etmiş.



Kazı yaparken farklı sistemler geliştirdiğini belirten genç, yer altından çıkan toprağı yukarı taşımak için bir makara sistemi bile kurduğunu belirtiyor.



Andres, yer altında hava bulunmadığı için çalışmanın zor olduğunu ama kazıya devam etmek için motivasyonunun olduğunu ifade ediyor. 

Yorumlar (0)