'Ağlama Evi' açıldı

Başkent Madrid’de özel bir klinikçe ruh sağlığının önemine işaret etmek ve psikoloğa başvurma olgusunu normalleştirmek amacıyla 'La Lloreria' (Ağlama Evi) açıldı.

DÜNYA 18.10.2021, 00:44
'Ağlama Evi' açıldı

Başkentte özel bir klinikçe 'Ağlama Evi' açıldı. Söz konusu ev, 3 gün süresince bedava olarak hizmet verecek.

Renkli ve loş ışıklarla dizayn edilen Ağlama Evi’nin duvarlarında psikologların telefon numaralarına ek olarak, 'Benim de kuşkularım var', 'Cesur insan ağlar', 'Bazen kötü olmak da iyidir', 'Girin ve ağlamaya başlayın' gibi motivasyon sağlayan mesajlar da bulunuyor.

Klinikçe gerçekleştirilen açıklamada, ziyarette bulunan herkese, bedava 60 dakikalık online psikolojik tedavi hediye edileceği kaydedildi.

100 milyon avroluk planlama

Başbakan Pedro Sanchez, 10 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği konuşmada, ruh sağlığı problemleri ile ilgili olarak, “Bu kesinlikle bir tabu değil, açıklanması, konuşulması ve duruma göre aksiyon alınması gereken bir toplum sağlığı problemi.” sözlerini sarf etmiş, 24 saat boyunca hizmet veren intihar yardım hattı gibi hizmetleri de içeren 100 milyon avroluk (1 milyar 75 milyon lira) bir ruh sağlığı hizmeti hazırladıklarını belirtmişti.

Genç nüfusun yüzde 10'unda ruh sağlığı problemi var

Ülkede 2019 senesinde yaklaşık olarak 4 bin kişi intihar sebebiyle yaşamını yitirirken, intihar, doğal sebeplerin ardından en yaygın ikinci ölüm sebebi oldu. Resmi veriler doğrultusunda, İspanya'daki her 10 genç bireyden birinde ruh sağlığı problemi görülürken, genel nüfusun ise yaklaşık olarak yüzde 6'sında kaygı sorunu olduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)