"Ağır bedel ödeyeceksiniz!"

ABD Başkanı Donald Trump, Demokratlara yine ateş püskürerek azil soruşturması kapsamında yapılan oylamanın Senato'da geçemeyeceğini ve Demokratların ağır bedel ödeyeceklerini söyledi.

DÜNYA 05.10.2019, 11:33
"Ağır bedel ödeyeceksiniz!"

Başkan Donald Trump, Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nden azil oylamasının geçeceğini düşündüğünü ancak Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Senato'da kazanacağını söyledi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye meydan okuyan Donald Trump, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Pelosi'ye mektup göndererek, kendisine ilişkin azil soruşturmasının Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda oylanmasını isteyeceğini ifade etti.

Trump, Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda yapılacak azil oylamasına dek sürecin ve soruşturmanın tamemen dışında duracağını vurguladı. Ayrıca, muhalefet konumundaki Demokratların Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulundurduğundan azil sürecini Senato'ya taşıyabilecek oy potansiyellerinin var olduğunu ve oylama yapıldığı takdirde bu oylamanın geçeceğini düşündüğünü belirtti.

"Senato'da biz kazanacağız!"

Başkan Trump, "Meclis'te bu oylamayı yapmaları hâlinde yeteri kadar adamları var, hepsi aynı çizgide, oy kullanmak istemeseler bile başka seçenekleri yok, kendi parti liderliğini takip edecekler. Ondan sonra sıra Senato'ya gelecek ve biz orada kazanacağız." mesajlarını verdi.

Demokratların Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda azil oylamasını yaptıklarında kendilerine çok büyük bir kötülük yapacaklarını ve büyük bedel ödeyeceklerini savunan Trump, "Demokratların sandıkta ağır bir bedel ödeyeceklerine inanıyorum." dedi.

Ayrıca Trump, yine kimi hususlarda net konuşmaktan kaçınarak kendi yönetiminden herhangi birinin Kongre'de ifade vermesi noktasında izin verip vermeyeceği konusunda açık sözlü davranmadı.

Trump, "Biden'lar umrumda değil, ben yolsuzluğu soruşturuyorum." mesajını vererek amacının siyasi rakiplerini devirmek olmadığını fakat yolsuzlukların üzerine gitmenin görevi olduğunu ifade etti. 

Volker'ın ifadesi yaktı

Trump'ın eski Ukrayna Özel Temsilcisi Kurt Volker'ın geçtiğimiz Perşembe günü Temsilciler Meclisi'nde verdiği ifadeler bazı cep telefonu yazışmalarını da içeriyordu. Volker'ın cep telefonundaki konuşmaların, Volker ile Trump'ın avukatı Rudy Giuliani, ABD'nin Ukrayna Büyükelçiliği görevlisi William Taylor, ABD Avrupa Birliği nezdindeki Büyükelçisi Gordon Sondland ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in danışmanı Andrey Yermak ile yapıldığı belirtiliyor.

Basında da çıkan yazışmalara göre, Trump'ın avukatı Giuliani vasıtasıyla Ukrayna yönetimine, Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın Ukrayna'daki iş bağlantılarının ve girdiği ihalelerin araştırılması için baskı kurmaya çalıştığı ifade ediliyor.

Trump ise mesajların "karşılıklı bir şey isteme" olmadığını ve Ukrayna lideri Zelenskiy'e baskı yapmadığını savunuyor.

Yorumlar (0)