Afrika'da yine katliam: 36 kişiyi öldürüp binayı yaktılar!

Burkina Faso'da bir pazar yerine düzenlenen terörist saldırısında 36 sivil hayatını kaybetti.

DÜNYA 22.01.2020, 11:02
Afrika'da yine katliam: 36 kişiyi öldürüp binayı yaktılar!

Burkina Faso'nun Sanmatenga şehrindeki Alamou köyü, Salı günü kanlı bir terörist saldırısına sahne oldu. Silahlı militanların köy pazarında yaptığı katliamda 36 sivil hayatını kaybetti.

Militanlar, pazarda yaptıkları katliamın ardından pazar binasını yaktı. Saldırı henüz bir örgüt tarafından üstlenilmedi.

Batı Afrika kan ağlıyor!

Burkina Faso'da yaşanan katliam, son dönemde Batı Afrika ülkelerinde yaşanan terör saldırılarının sadece bir tanesi. Batı Afrika'da El Kaide ve DEAŞ terör örgütleri adına savaştıklarını açıklayan terör grupları, binlerce insanın hayatını sonlandırırken neredeyse bir milyon insanın da evlerinden kaçarak göç etmelerine sebep oldu.

Burkina Faso, Kasım ayında da korkunç bir terör saldırı yaşamıştı. Kanadalı bir maden şirketinin konvoyuna saldıran teröristler, 37 kişiyi öldürmüştü. 

2 gün ulusal yas ilan edildi

Burkina Faso hükümeti, yaşanan saldırıların ardından "Masum sivillere yapılan bu saldırılar savunma ve güvenlik güçleri arasında gerçek bir işbirliği oluşması gerektiğini gösteriyor" açıklamasında bulundu. Devlet Başkanı Roch Marc Kabore, Alamou köyündeki saldırının ardından 2 günlük ulusal yas ilan etti.

Yorumlar (0)