Afrika'da tropikal fırtına felaketi: En az 75 kişi öldü

Afrika ülkeleri Madagaskar, Malavi ve Mozambik'te etkili olan 'Ana' isimli tropik fırtına sebebiyle en az 75 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 28.01.2022, 01:33 29.01.2022, 14:00
Afrika'da tropikal fırtına felaketi: En az 75 kişi öldü

Afrika kıtasında etkisini gösteren tropik fırtına sebebiyle çok sayıda kişi yaşamını yitirirken, binlerce kişi de yerinden oldu. 

Madagaskar’da en az 41 kişinin can verdiği, 100 bin kişinin ise fırtınanın sebep olduğu sellerden dolayı evlerini terk etmek mecburiyetinde kaldığı öğrenildi. 

Malavi'de en az 19 kişinin vefat ettiği belirtilirken, ülke çapında elektrik kesintisi yaşandığı ve bazı bölgelerin afet bölgesi ilan edildiği aktarıldı.

Yeni fırtına uyarısı yapıldı

Mozambik’te ise en az 15 kişinin öldüğü kaydedilirken, yetkililer, gerçek vefat sayısının an itibarıyla bilinmediğini ve 20 binden fazla kişinin selden etkilendiği söylendi. Ülkenin resmi haber ajansının tahminlerine göre, ülkede yaklaşık olarak 3 bin evin kısmen, 600'ü aşkın evin ise tamamen yerle bir olduğu aktarıldı. UNICEF, ülkede insani yardıma gereksinim duyacağını öngördüğü 45 bin kişiye yardım yetiştirmek için personel gönderdiğini bildirdi.

Meteoroloji servisleri ise Hint Okyanusu'nda ilerleyen günlerde oluşabilecek başka bir fırtına hususunda uyarılarda bulundu.















Yorumlar (0)