Afganistan’ın eski Cumhurbaşkanı Karzai’den ABD halkını kızdıracak 11 Eylül açıklaması 

Eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, ABD Başkanı Biden’a tepki gösterdi ve sitem etti. Ülkenin 7 milyar dolarlık rezervinin yarısının 11 Eylül kurbanları için ayrıldığını belirten Karzai, “Halkımızın parasına el koymak vahşettir.” şeklinde konuştu. 

DÜNYA 14.02.2022, 10:34 15.02.2022, 16:58
Afganistan’ın eski Cumhurbaşkanı Karzai’den ABD halkını kızdıracak 11 Eylül açıklaması 

Afganistan’ın eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Afganistan-ABD ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu. Kabil’de düzenlenen bir basın toplantısına katılan Karzai, ABD’nin Afganistan’da uyguladığı zulmü şu cümlelerle dile getirdi: “Afganistan halkının kullanımına sunulan 7 milyar dolarlık rezerv vardı ancak ABD bunun yarısını alarak 11 Eylül kurbanlarına dağıtacağını dile getirdi. Bu paranın büyük kısmı ben görev yaparken toplanmıştı ama sonradan yarısına el konuldu. Bu para ne ABD’ye ne de eski Devlet Başkanı Eşref Gani’ye aittir. Bu para Afgan halkınındır. Başkan Biden bu konudaki kararını gözden geçirmeli ve Afgan halkının parasını Afganistan’a iade etmelidir.” 



“11 Eylül’ün sorumluları Afganlar değildir” 

Karzai, sözlerine şu cümlelerle devam etti: “11 Eylül saldırıları için hep Afgan halkı sorumlu tutuldu ancak kurbanı kimse cezalandıramaz. Halk, o saldırılardan sorumlu değildir. Afgan halkı, Amerikan halkının acısını daima paylaşmıştır. Halkımıza dayatılanlar vahşettir. Terör örgütü olan el Kaide’nin Lideri ve 11 Eylül’ün inşacısı olan Usame bin Ladin, Afganlar tarafından değil Pakistan’dan gelen yabancı kişiler tarafından Afganistan’a getirilmiştir. Daha sonra Ladin, Pakistan’a gönderildi ve orada öldürüldü. Onun eylemlerinin bedelini Afgan halkı daha fazla ödeyemez.” 

Yorumlar (0)