Afganistan'dan PUBG ve TikTok kararı!

Taliban hükümeti tarafından alınan bir karara göre ülkede PUBG oyunu ile TikTok uygulamasının kullanımı yasaklanacak.

DÜNYA 22.04.2022, 20:22 24.04.2022, 09:05 Hakan Öksüz
Afganistan'dan PUBG ve TikTok kararı!

Afganistan'da TikTok uygulaması ve PUBG oyunu ile ilgili alınacak karar yankı uyandırdı. Açıklama, Taliban geçici hükümeti sözcüsünün yardımcısı olan İnamullah Samangani'den geldi.

"Afgan gençliğini bozuyorlar"

Samangani'nin yaptığı basın duyurusuna göre TikTok uygulaması ve PUBG oyunu yasaklanacak. Söz konusu yasakla ilgili talimatın İletişim ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığına gönderildiğini kaydeden Samangani, kararın gerekçesini, "Bu tür uygulamalar, Afgan gençliğini olumsuz yönde etkiliyor." sözleriyle anlattı.

Eski hükümet döneminde de gündeme gelmişti

İnamullah Samangani, bu iki uygulamanın yasaklanması kararının kabine toplantısında verildiğini kaydetti. PUBG oyununun yasaklanması, Taliban öncesi Afgan hükümeti tarafından da gündeme getirilmişti.

Ülkede 9 milyon internet kullanıcısı var

TikTok'un Afganistan'da oldukça popüler olduğu ve özellikle gençler arasında en çok kullanılan uygulamalardan biri olduğu kaydedildi.

Ülkede bir süre sonra Facebook ile WhatsApp gibi uygulamaların da yasaklanabileceği konuşuluyor. Ocak ayı verilerine göre 39 milyonluk nüfusa sahip olan Afganistan'da 9 milyon internet kullanıcısı bulunuyor.

Yorumlar (0)