Afganistan'da hileli seçim iddiaları: Açıklayacağız!

Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu Başkanı Nuristani, ''Hileli olduğu iddia edilen oyların yeniden incelenme süreci tamamlandı ve değerlendirilme sürecinin ardından kesin seçim sonuçlarını açıklayacağız'' dedi.

DÜNYA 17.02.2020, 10:42
Afganistan'da hileli seçim iddiaları: Açıklayacağız!

Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu Başkanı Hava Alem Nuristani, cumhurbaşkanı seçiminde hileli olduğu öne sürülen oyların teftiş kurulu tarafından incelenme sürecinin tamamlandığını belirtti.

"Değerlendirilme sürecinin ardından açıklayacağız"

Nursitani, "Hileli olduğu iddia edilen oyların yeniden incelenme süreci tamamlandı ve değerlendirilme sürecinin ardından kesin seçim sonuçlarını açıklayacağız." açıklamasını yaptı.

Oyların teftişi ve değerlendirilmesi süresince adayların gözlemci bulundurması konusunda çağrıda bulunduklarını belirten Nuristani, adaylar ve halk nezdinde de sorumluluklarını yerine getirdiklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı adaylarından Abdullah Abdullah ise "hileli oylar geçersiz sayılmadığı sürece" seçim sonuçlarını kabul etmeyeceklerini söylemişti.

Seçim iki kez ertelenmişti

Afganistan'da 20 Nisan'da yapılması amaçlanan cumhurbaşkanı seçimi, 2 kez ertelenerek 28 Eylül'de yapılmıştı. 14 cumhurbaşkanı adayının yarıştığı seçimden sonra yapılan itirazlardan dolayı 19 Ekim'de açıklanacağı duyurulan seçim sonuçları, 22 Aralık'ta duyurulmuştu.

Yorumlar (0)