Açlıktan duvar kağıdı yiyen iki kardeş kurtarıldı

Yürek parçalayan olay Ukrayna'da yaşandı. İhbar edilen eve giden polis, bakımsızlıktan ölmek üzere olan 1 ve 5 yaşlarındaki iki kız çocuğunu buldu. Çocukların dışkısından duvar kağıdı, strafor ve saç çıktığını söyleyen doktorlar, "Evde bulabildikleri her şeyi yemişler" dediler.

DÜNYA 25.11.2019, 15:07 25.11.2019, 15:40
Açlıktan duvar kağıdı yiyen iki kardeş kurtarıldı

Ukrayna’da, ailelerinin neredeyse hiç bakmadığı, sıkça ve uzun süreli olarak yalnız bıraktığı 1 ve 5 yaşlarındaki iki kız çocuğu ölmek üzereyken polis tarafından kurtarıldı. Saç, duvar kağıdı ve strafor yiyerek yaşadıkları ancak geç kalınması durumunda yaşamalarının mucize olacağı açıklanan 1 yaşındaki Anya ile 5 yaşındaki Diana devlet korumasına alındı.

Kız kardeşlerin annesinin 25 yaşında bir kadın olduğu ve çocuklarla düzenli ilgilenmediği belirtildi.

Dayanılmaz koku!

Ukrayna’nın Dnipro şehrindeki eve giden polisler, içeriden ‘dayanılmaz bir koku’ geldiğini anlattı. Apartmanda yaşayan bir kadın ise "Evde anne ve annenin erkek arkadaşıyla yaşıyorlardı; sürekli kavga edip çocukları dövüp onlara bağırıyorlardı. Evden sürekli kötü bir koku geliyordu" ifadelerini kullandı.

1 yaşındaki Anya ile 5 yaşındaki Diana, 21 Kasım’da polislerin aldığı ihbar sonucu kurtarıldı. Tuvalet çalışmadığı için onun yerine küveti kullandıkları, küvetin ise kurt dolu olduğu görüldü. Yerel basına konuşan bir polis, "Çocuklar kirli yatakta yatmaya, yıkanmamış bulaşıklardan yemek yemeye ve pis yerde oyun oynamaya alışmışlar. Evdeki koku o kadar kötüydü ki, nefes almakta zorlandık. Ama çocuklar için bu sıradan gibiydi." dedi.

Çocukları muayene eden çocuk doktoru Liya Segeda ise şunları söyledi:
"Çocukların dışkısında strafor, duvar kağıdı ve saç çıktı. Evin içinde bulabildikleri her şeyi yemişler."

Polis sözcüsü Ludmila Kopylenko ise "Anne ve erkek arkadaşı işsiz. Hayatlarını idame ettirebilmek için devletin çocuk bakımı için verdiği parayı harcıyorlar. Çocuklar ayda bir kez düzgün yemek yiyor, anne kalan parayı alkole harcıyor." diye konuştu.

Yorumlar (0)