ABD’nin soykırım ile dolu “kanlı geçmişi” 

ABD Başkanı Biden, 24 Nisan 1915’teki “sözde Ermeni soykırımını” tanıdığı bildirdi. Fakat Biden’ın unuttuğu bir şey vardı: ABD’nın soykırım dolu “kanlı geçmişi”. 

DÜNYA 25.04.2021, 10:46 26.04.2021, 09:34
ABD’nin soykırım ile dolu “kanlı geçmişi” 

Biden, “sözde Ermeni soykırımını” dün yaptığı bir konuşma ile tanıdı. Pek çok vatandaş ve siyasetçi, Biden’ın sözlerini eleştirirken, “Biden, kendi kanlı geçmişine baksın” cümleleri tüm sosyal medya platformlarını doldurdu.

Pek çok soykırım gerçekleştiren, “demokrasi” adı altında milyonlarca insanın canını alan ABD’nin soykırım karnesi ise AK Parti tarafından çıkarıldı.

Nagazaki ve Hiroşima Saldırısı

ABD tarihinin en büyük ilk soykırımı Hiroşima ve Nagazaki saldırıları olarak biliniyor. 1945 senesinde bu bölgelere atılan atom bombası sebebiyle 350 bin kişi vefat etti ve bir o kadar kişi de engelli kaldı. 1945’dan onlarca yıl sonra bile doğan bebeklerde radyasyondan dolayı eksik veya fazla organlar ya da engeller görüldü.



İran darbesi

ABD’nin “sözde demokrasi götürdüğü” ülkelerden biri olan İran’daki darbe, 1953 senesinde gerçekleştirildi. 10 binden fazla İran vatandaşı infaz edildi.

Vietnam Savaşı

“Portakal gazını” kullanan ilk ülke olarak tarihe geçen ABD, Vietnam’daki 3 milyon sivili bu gazla öldürdü. Olaylar, 1962-1975 seneleri arasında gerçekleşti.

Bosna Hersek Katliamı

ABD’nin dolaylı olarak yaptığı katliamlardan olan Bosna Hersek katliamı, Boşnaklar ve Sırplar arasında doğrudan olarak gerçekleşti. Birleşmiş Milletler ve tüm dünyanın gözü önünde 250 binden fazla Boşnak öldürüldü, binlercesi de göç etmeye zorlandı. Bu olaylar, 1992-1995 seneleri arasında gerçekleşti. 

Yorumlar (0)