ABD’nin kürtaj yasağı, Vatikan’ı memnun etti

ABD Yüksek Mahkemesi’nin kürtajı yasaklaması sonrası Vatikan’dan açıklama geldi. Alınan kararın takdirle karşılandığı vurgulanan açıklamada, insan yaşamının bireysel haklarla sınırlandırılamayacağı belirtildi. 

DÜNYA 25.06.2022, 15:26 27.06.2022, 09:16
ABD’nin kürtaj yasağı, Vatikan’ı memnun etti

Amerika Birleşik Devletleri’nde aylardır en önemli gündem maddesi haline gelen kürtaj hakkına ilişkin ABD Yüksek Mahkemesi son kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, aldığı kararla kürtajın anayasal bir hak olduğu ibaresini ortadan kaldırdı. Mahkemeden çıkan bu karar, başta ABD Başkanı Joe Biden olmak üzere ülke genelinde büyük tepkilere yol açtı. 

Biden, mahkemeden çıkan karara tepkili

Kürtaj yasağı sonrası açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Biden, “Yüksek mahkemeden çıkan karar, ülkemiz için büyük bir üzüntü kaynağı. Ne yazık ki, vatandaşlarımızın anayasal hakkı ellerinden alındı. Aldıkları bu talihsiz karar sebebiyle mahkeme heyeti adına da oldukça üzgünüm” ifadelerini kullandı. 

“ABD, 150 yıl geriye gitti”

Kürtajın anayasal hak olmaktan çıkarılmasıyla ABD’nin 150 yıl geriye gittiğini vurgulayan Biden, alınan karara tepki gösteren tüm kadınların yanında oldukları mesajını verdi. Mahkemeden çıkan bu karar, Biden’ın aksine Katoliklerin merkezi konumunda bulunan Vatikan’da memnuniyet yarattı. 

Vatikan, ABD Yüksek Mahkemesi’nden övgüyle bahsetti

Konu hakkında bir açıklama yayımlayan Papalık Yaşam Akademisi, ABD Yüksek Mahkemesi tarafından alınan kararı takdirle karşıladı. Vatikan’dan yapılan açıklamada, “Alınan bu karar, kadınların bebeklerini muhafaza etmelerine yönelik önemli bir teşvik çağrısı olarak dikkat çekmektedir. İnsan yaşamının bireysel haklarla sınırlandırılamayacağı bir kez daha gözler önüne serilmiştir” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)