ABD’nin ilk kadın Hazine Bakanı, özel kalem müdür ise Türk

ABD Senatosu'ndan onayı alan Janet Yellen, ABD’nin ilk kadın Hazine Bakanı oldu. Özel kalem müdürü ise Türk asıllı Didem Nişancı oldu.

DÜNYA 26.01.2021, 15:08 27.01.2021, 09:25 Hanife
ABD’nin ilk kadın Hazine Bakanı, özel kalem müdür ise Türk

ABD’nin başkanlık seçimlerinde tartışılan konulardan biride Janet Yellen’in Hazine Bakanlığına adaylığı idi.

Başkan Joe Biden'ın Hazine Bakanlığına aday gösterdiği eski ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen,  ABD Senatosu tarafından onaylandı.

Diğer yandan, Yellen'a Hazine Bakanlığı görevinde özel kalem müdürü olarak eşlik edecek kişi ise Türk asıllı Didem Nişancı oldu.

(Didem Nişancı)

Senatonun çoğunluğu "evet" dedi

Yellen, Senato Genel Kurulu'ndaki oylamada, senatörlerden 84 “evet”, 15 “hayır” oyu aldı.

ABD'nin ilk kadın hazine bakanı

Cuma günü de ABD Senatosu Finans Komitesi'nden onay alan Yellen, böylece ABD tarihinde göreve gelen ilk kadın Hazine Bakanı oldu.

Yelen, deneyimli bir ekonomist olarak 2014 yılında Fed'in ilk kadın başkanı olmuştu. Ancak Eski ABD Başkanı Trump'ın, Yellen'ı yeniden Fed başkanlığına aday göstermemesi ile 2018 yılında göreve Jerome Powell gelmişti.



"İşçilerin ihtiyaçlarına odaklanacağım"

19 Ocak’ta Senatonun Finans Komitesi'nde konuşma yapan Yelen, Hazine Bakanlığı görevine getirilmesi durumunda ilk işinin kırsal bölgelerde ve kentlerde yaşayan Amerikalı işçilerin ihtiyaçlarına ve rekabetçi bir ekonomiye sahip olmaları için çalışacağını vurgulamıştı.

Yelen, salgınınla mücadelede daha fazla desteğe ihtiyaç olacağını belirterek, "Tarihi düşük seviyelerdeki faiz oranlarıyla yapabileceğimiz en akıllıca şey büyük oynamak." olacağını söylemişti.

Yorumlar (0)