ABD’nin Afganistan tahliyesi raporu: 1450 çocuk, ailesi olmadan ABD’ye getirildi 

Afganistan’daki iç karışıklık ve Taliban’ın ülke kontrolünü ele geçirmesinin ardından arka arkaya uçaklar indirerek kendi vatandaşlarıyla birlikte binlerce Afgan vatandaşını da tahliye eden ABD’nin tahliye raporları ortaya çıktı: 1450 çocuk, yanında herhangi bir aile üyesi olmadan tahliye edildi. 

DÜNYA 28.12.2021, 09:07
ABD’nin Afganistan tahliyesi raporu: 1450 çocuk, ailesi olmadan ABD’ye getirildi 

Taliban, ağustos ayında Afganistan yönetimini ele geçirmiş; bu durumundan çıkan karışıklığı fırsat bilenler ve daha iyi şartlarda yaşamak isteyenler Kabil Havalimanı’nın yolunu tutmuştu. Burada özellikle ABD uçaklarına binerek ülkeden ayrılan binlerce Afgan vatandaşının olduğu bildirilmişti. ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı, Afganistan tahliyesinin raporlarını yayınladı. 



100 binden fazla Afganlı göç etti 

Afganistan’daki havalimanına inen ABD uçağına binen 100 bin Afganlı, bir şekilde ülkeden göç ederek ABD’ye ulaştı. O Afganlıların şu anda ne durumda olduğu hakkında bilgi bulunmazken kalkan uçaklarda toplam 1450 kimsesiz çocuğun da yer aldığı bildirildi. 1450 çocuk, yanında hiçbir aile ferdi olmadan uçakla ABD’ye geldi. Bu çocuklardan 250’si devlet gözetiminde tutulurken 1250’sinin ise sponsorların ya da ABD’deki herhangi bir akrabasının yanına yerleştirildiği belirtildi.  



Aileleriyle bir araya gelemeyebilirler 

Tahliye edilen 1450 çocuğun aileleriyle bir daha bir araya gelip gelemeyeceği hala gizemini korurken terör ve kaos ortamının çocukları ailelerinden ayırdığı aktarıldı. 

Yorumlar (0)