ABD’li yetkililer, Taliban temsilcileri ile Katar’a bir araya geldi 

ABD Dışişleri Bakanlığı, bazı Amerikalı yetkililerin 9-10 Ekim 2021 tarihlerinde Doha’da Taliban temsilcileri ile görüştüğünü açıkladı. Görüşmede, Afganistan’daki son gelişmelerin ele alındığı bildirildi. 

DÜNYA 11.10.2021, 08:14 11.10.2021, 15:29
ABD’li yetkililer, Taliban temsilcileri ile Katar’a bir araya geldi 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, yazılı bir açıklama ile bazı ABD’li yetkililerin Katar’ın başkenti Doha’da Taliban yetkilileri ile görüştüğünü duyurdu. “Görüşmeler samimi bir ortamda geçti.” ifadesini kullanan Price, görüşmelerin 9-10 Ekim tarihlerinde gerçekleştiğini aktardı. 



“ABD, ilk kez Taliban ile bir araya geldi” 

Price, Taliban’ı ülkede kontrolü ele almasının ardından ABD’li yetkililerin ilk kez Taliban ile bir araya geldiğini ve ABD’deki farklı kurum yetkililerinin görüşmede yer aldığını duyurdu. Ülkedeki genel durum dışında görüşme konuları arasında Afganistan’dan ayrılmak isteyen ABD’lilerin ve diğer ülke vatandaşlarının güvenli şekilde çıkışlarının önceliğinin bulunduğu belirtildi.  



Kadınların yeterli şekilde temsil edilmesi çerçevesinde insan hakları konusunun da görüşüldüğü toplantıda ABD, Afgan halkına doğrudan yardım yapacağını ifade etti. ABD, Taliban’ın sözlerine değil eylemlerine bakarak yol haritası belirleyeceğini vurguladı. 

Yorumlar (0)