ABD’li general, olası Çin savaşını yorumladı: İlk hedef orası…

Washington’daki bir panele konuşmacı olarak katılan ABD Deniz Piyadeleri Komutanı Orgeneral David Berger, olası bir savaşta Çin’e karşı yapılacak hamleleri anlattı. 

DÜNYA 08.07.2022, 09:23
ABD’li general, olası Çin savaşını yorumladı: İlk hedef orası…

Hudson Enstitüsü’nde açıklamalarda bulunan Orgeneral Berger, Amerika Birleşik Devletleri’nin yeni savaş stratejisi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Savaşlarda lojistik konusunun en önemli başlıklardan biri olduğunu vurgulayan Berger, “Son dönemdeki savaşlara dikkatli bakın. En önemli konu, lojistik. En az istihbarat kadar büyük önem taşıyor. Operasyon gerçekleştirilmeden önce mutlaka lojistiği enine boyuna düşünmelisiniz” ifadelerini kullandı. 

Lojistik ve istihbaratın önemine vurgu yaptı

Ukrayna’da devam eden savaşın bir kez lojistiğin önemini gözler önüne serdiğini belirten Orgeneral Berger, “Lojistiğin yanı sıra bölgeyi de çok iyi tanımak gerekir. Bölgeden elde edeceğiniz istihbarat bilgileri hayati önem taşıyor. Lojistik ve istihbaratın ne kadar önemli ve kritik olduğu bugün Ukrayna’da görüyoruz” şeklinde konuştu. 

“Onların yumuşak bölgelerine vurmamız gerekir”

Olası bir savaşta Çin’e karşı nasıl bir strateji izleyeceklerini de açıklayan Orgeneral Berger, “Çin, şu an dünyanın en güçlü ülkelerinden biri. Birliklerimizin bu güce karşı koyabilmesi için öncelikle onların yumuşak bölgelerine vurmamız gerekir. Peki, onları yumuşak bölgeleri neresi? Az önce de anlattığım gibi lojistik ve komuta iletişim mekanizmaları. Eğer bu konuda başarılı olabilirsek, çok önemli bir mesafe kaydetmiş oluruz” dedi.

“Onların da ilk hedefi bizim komuta iletişim mekanizmalarımız olacaktır”

Çin’in de Amerika Birleşik Devletleri’ne karşı benzer planlar yaptığını dile getiren Orgeneral Berger, “Son 20 seneye baktığımızda Çin özellikle ordumuzun istihbarat ve lojistik ağını nasıl zayıflatabileceğini detaylı bir şekilde planlıyor. Çünkü bizim lojistik ve istihbarata ne kadar önem verdiğimizi çok iyi biliyorlar. Eğer Çin ile olası bir savaşa girersek, şüphesiz ki onların ilk hedefi bizim komuta iletişim mekanizmalarımız olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)