ABD’li eski yetkiliden itiraf gibi açıklama… “Darbelere yardım ettim”

Bir televizyon programına katılan eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, bugüne kadar bazı ülkelerdeki darbe girişimlerine yardımcı olduğunu söyledi. 

DÜNYA 13.07.2022, 09:32
ABD’li eski yetkiliden itiraf gibi açıklama… “Darbelere yardım ettim”

ABD’de bir televizyon programına konuk olan Bolton, 6 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşen kongre baskını ile ilgili açıklamalarda bulunurken dikkat çekici ifadeler kullandı. Program sunucusunun, “Trump o dönemde darbe yapmaya mı kalktı?” sorusuna cevap veren Bolton, Trump’ın hiçbir zaman bunu düşünmediğini belirtti. Donald Trump’ın çok hızlı fikir değiştiren biri olduğunu vurgulayan Bolton, program sunucusu Jake Tapper’ın bu konuya yönelik ısrarlı imalarını da eleştirdi. 

Bazı ülkelerde darbe planlarına yardım ettiğini açıkladı

Jake Tapper’ın, “Bir ülkede darbe yapmak için çok da zeki olmaya ihtiyaç yok” sözleri üzerine konuşan Bolton, “Amerika Birleşik Devletleri’nde değil ancak başka ülkelerdeki darbe planlarına yardım etmiş bir kişi olarak bu görüşe katılmıyorum. Darbe girişimi, uzun ve yorucu bir çalışma gerektirir. Trump bu şekilde hiçbir zaman çalışmadı. Kendisi çok kolay fikir değiştiren biriydi. Evet, isyancı kesimin kongreye baskın düzenlemesine fırsat vermiş olabilir ancak asla anayasayı ortadan kaldırmak gibi bir düşüncesi yoktu” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)