ABD basınında yayımlandı: Türkiye NATO’dan çıkarılsın

Finlandiya ve İsveç’ten teröre destek sağlamamaları yönünde istekte bulunan Türkiye'ye karşı algı oluşturulmaya başlandı.

DÜNYA 23.05.2022, 14:05 23.05.2022, 14:52
ABD basınında yayımlandı: Türkiye NATO’dan çıkarılsın

Rusya'nın Ukrayna işgalinin sonrasında Finlandiya ve İsveç, NATO mensubu olabilmek için resmi başvurular gerçekleştirdi. Askeri anlaşma çatısı içerisinde olası "Rus tehlikesine" karşı kendilerini güven altına almayı düşünen iki İskandinav ülkesi, terör yapılanmasına destek sağladıkları için Türkiye'nin direnciyle karşı karşıya kaldı.

Türkiye’yi gönderme zamanı geldi

Ankara tarafından yapılan bilgilendirmede, her iki ülkenin de teröre karşı net bir tavır sergilemesinin gerekli olduğu açıkladı. Bu duruma karşı ABD merkezli National Review dergisinde dikkatlerden kaçmayacak bir yazı yayınlandı.

"Türkiye'yi NATO'dan gönderme zamanı" başlığıyla yayınlanan yazıda, askeri uzlaşmanın ikinci büyük ordusuyla alakalı algı operasyonları başlatıldı.

“İsveç ve Finlandiya, Türkiye’ye tercih edilir”

Yayınlanan yazıda NATO’daki tutumu açık bir şekilde değerlendirdiklerini belirterek, "Finlandiya ve İsveç’i barındıran fakat Türkiye'yi gönderen bir NATO, Türkiye'yi kapsayan ancak Finlandiya ve İsveç’i dışarıya alan bir NATO'ya tercih edilecektir" şeklindeki ifade etti.

Ankara'nın net bir şekilde hedefe alındığı metinde, "Türkiye'nin artık gitme zamanı geldi" notu düşüldü.

Kuzey Atlantik Anlaşmasına olumlu bakılıyor

Rus birimlerinin Ukrayna işgali sonrasında Finlandiya'nın, "sonunda NATO'da resmen bulunma vaktinin geldiğine karar verdiği" belirtiliyor. Finlandiya'nın yolundan giden İsveç'in ise Kuzey Atlantik Anlaşması'nı imzalama konusunda olumlu olduğu vurgulanıyor.

Yorumlar (0)