ABD’li Başkan: “Amacım, son Türk askerinin de Kıbrıs’tan ayrıldığını görmek” 

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez, Güney Kıbrıs’ta düzenlenen törene katıldı. Törende yaptığı konuşma dünya basınında bomba etkisi yaratan Menendez, “Amacım, son Türk askerinin de Kıbrıs’tan ayrıldığını görmek” şeklinde konuştu. 

DÜNYA 31.08.2021, 17:52
ABD’li Başkan: “Amacım, son Türk askerinin de Kıbrıs’tan ayrıldığını görmek” 

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez, Kıbrıs Rum Kesimi’ni ziyaret etti. Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis tarafından kabul edilen ABD New York senatörü Menendez’e madalya verildi. 

“Amacım, Türk askerinin ayrıldığını görmek” 

Demokrat Partili Senatör, Kıbrıs’ın dostu olmaktan gurur duyduğunu belirterek hayattaki amacının, son Türk askerinin de Kıbrıs’tan ayrıldığını görmek olduğunu belirtti. Menendez, “Kıbrıs’a ve iki ülke arasındaki ilişkimize bağlılığım derindir. ABD Senatörü olduğu süre boyunca bu, bu şekilde devam edecek.” şeklinde konuştu. 



Yunanistan ve ABD arasında stratejik ortaklık vurgusu 

Menendez, Kıbrıs Rum Kesimi’ni ziyareti sırasında Kıbrıs Başpiskoposu II. Chrysostomos, Bakanlar Kurulu’nun eski ve mevcut üyeleri, diplomatik temsilciler ve Parlamento Başkanı Annita Dimitriou ile görüştü. 

Yunanistan’da yayınlanan bir gazetede yer alan habere göre Menendez, Kıbrıs-Yunanistan-ABD arasındaki stratejik ortaklık hakkında vurgulamalarda bulundu. Doğu Akdeniz’deki ABD Güvenlik ve Enerji Ortaklığı Yasası’nın, Doğu Akdeniz Yasası’nı teşvik etmedeki kilit rolünden dolayı ise taraflara teşekkürlerini iletti. 

Yorumlar (0)