ABD'li aktör Alec Baldwin "kasıtsız insan öldürmek" suçuyla yargılanacak

Alec Baldwin'in başrolünde yer aldığı ve yapımcısı olduğu "Rust" filminde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in yaşamına kaybetmesine sebep olan kazanın soruşturmasında yeni bir gelişme meydana geldi. Savcılık tarafından bir seneyi aşkın soruşturma sonrasında Baldwin, set ekibinin "kasıtsız adam öldürme"den suçlanacağını ifade etti.

DÜNYA 20.01.2023, 10:33 20.01.2023, 12:01
ABD'li aktör Alec Baldwin "kasıtsız insan öldürmek" suçuyla yargılanacak

ABD New Mexico'da "Rust" filminin 2021 yılı Ekim ayındaki çekimleri esnasında meydana gelen ölümcül kazaya dair aktör Alec Baldwin'in "kasıtsız adam öldürme"den suçlanacağı kaydedildi.

Bölge savcısı yaptığı paylaşımda Baldwin'e silahı veren yönetmen yardımcısına da "ölümcül bir silahı ihmal ederek kullanmak" suçlamasını kabul etmek için savcılık ile anlaşma imzaladığı bilgisi paylaşıldı.

Suçlu bulunursa ne kadar ceza alacak?

Ülke yasalarına göre "kasıtsız adam öldürme" sanığın yasal ancak tehlikeli bir şey yaparken tedbirsiz ve ihmalkar hareket etmesi sonucunda meydana gelen ölüm olayını içeriyor.

Ülke yasalarına göre bu suçun cezası 18 aya dek hapis ve 5 bin dolar para cezasıyla sonuçlanabilen 4. derece suç kategorisinde. Eğer bu suç silahla işlenirse ise zorunlu 5 yıllık bir hapis hükmü de bulunuyor.

Olayın geçmişi...

Alec Baldwin, 21 Ekim 2021 tarihinde New Mexico'da "Rust" filminin çekimleri esnasında kullanmış olduğu silahla setin görüntü yönetmenin ölümüne sebep olmuş, ayrıca 48 yaşında olan yönetmen Joel Souza'yı da omzundan yaralamıştı.

Olayın ardından verdiği röportajda ise Baldwin, tabancada gerçek mermi olmadığını söyleyerek, yaşanan olaylardan ötürü derin bir pişmanlık ve üzüntü duyduğunu ifade etmişti.

Kazanın ardından ise film şirketine ve kendisine açılan davaya karşı 2022 Şubat ayında açılan dava üzerine Hutchins'in ailesi ile anlaşma sağladıklarını duyurmuştu.

Kazada yaşamını yitiren kameranının eşi Matthew Hutchins, "Baldwin'e veyahut yapımcılara dair bir suçlama veya ayıplama niyetim yok. Hepimiz Halyna'nın ölümünün korkunç bir kaza olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)