AB’den yeni hamle! Rusya’ya yaptırımlar artıyor

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Rusya’ya uygulanacak olan yeni yaptırımları değerlendirmek üzere bir araya geldi. 

DÜNYA 18.07.2022, 16:55 18.07.2022, 17:43
AB’den yeni hamle! Rusya’ya yaptırımlar artıyor

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki kritik toplantıya katılan dışişleri bakanları, Rusya’ya karşı atılacak yeni adımları ele aldı. Ukrayna’nın işgali sonrası Rusya’ya uygulanan yaptırımları daha da üst seviyeye çıkarmak için fikir alışverişinde bulunan bakanlar, ikili istişareler de gerçekleştirdi.  

Rus altınının yasaklanması gündemde

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “Rusya’ya uygulanacak olan yeni yaptırımları ele aldık. Görüşmelerimiz olumlu düzeyde ilerliyor. En önemli başlık ise Rus altınının yasaklanması” ifadelerini kullandı. Öte yandan gerçekleştirilen görüşmede Ukrayna ordusuna daha fazla silah ve askeri teçhizat verilmesine yönelik de değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, alınan kararların Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba’ya da iletileceği belirtildi.

“Ukrayna’ya silah desteği kesinlikle devam etmeli”

Ukrayna’ya her alanda desteğin devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, “Ukrayna’ya silah desteği kesinlikle devam etmeli. Ukrayna ordusunun buna ihtiyacı var. Bunu sağlayabilecek güçler de bellidir. Batı dünyasının sanayi ülkeleri, Ukrayna’ya olan silah desteğine devam etmeli. Mutlaka bu konuda olumlu adım bekliyoruz. Böylesine çetin bir savaşta Ukraynalı askerler yalnız bırakılamaz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)