ABD’den yeni karar: Kuzey Kore üzerindeki baskı artacak

Amerika Birleşik Devletleri, bu sene 6 kez balistik füze denemesi gerçekleştiren Kuzey Kore hakkında yeni bir yaptırım kararı aldı. 

DÜNYA 29.05.2022, 10:42
ABD’den yeni karar: Kuzey Kore üzerindeki baskı artacak

Kuzey Kore yönetimi üzerindeki baskıyı artırmak isteyen Biden hükümeti, bu kapsamda yeni bir yaptırım paketini hayata geçiriyor. Konuyla ilgili harekete geçen Amerika Birleşik Devletleri Maliye Bakanlığı, Kuzey Kore birimlerine gelir yaratan ve tedarik akışına destek veren 2 Rus bankası ve 1 Kuzey Kore firmasını yaptırım listesine ekledi. 

ABD, bir kişiyi daha yaptırım listesine ekledi

Kuzey Kore’ye yönelik her türlü tedarik zincirini kırmayı ve nakit akışını kesmeyi hedefleyen Washington, ülkedeki ağır salgın koşullarına rağmen yaptırımlarından geri adım atmıyor. Kuzey Kore Doğal Bilimler İkinci Akademisi bünyesinde yer alan bir birimin Belarus sorumlusu olarak görev yapan Jong Yong Nam hakkında da yaptırım kararı alan ABD, kararın gerekçesi olarak Jong’un balistik füzelerin geliştirilmesinde önemli rol oynamasını gösterdi. ABD, Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımların artırılması teklifini Birleşmiş Milletler’e de sunmuş ancak Rusya ve Çin’in veto etmesiyle karar yürürlüğe girmemişti.

Yorumlar (0)