ABD’den Ukrayna açıklaması: “Saldırılar düzenlesin diye silah vermiyoruz”

Ukrayna tarafından Rus hava üslerinin vurulmasına yönelik konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, “Ukrayna’ya sınır çizgisinin ilerisinde saldırılar gerçekleştirsin diye destek sağlamıyoruz. Ukrayna’nın sınırları haricinde saldırılar gerçekleştirmesini de asla onaylamıyoruz.” dedi.

DÜNYA 07.12.2022, 09:17
ABD’den Ukrayna açıklaması: “Saldırılar düzenlesin diye silah vermiyoruz”

Günlük basın toplantısında açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, gündemdeki konuları değerlendirdi. Ukrayna güçlerinin Rusya’nın batısında bulunan bir hava üssüne saldırı gerçekleştirmesine dair bir soruya yanıt veren Price, dünyanın ve ABD’nin Ukrayna’ya yalnızca kendi egemenliği ile topraklarını koruması ve kendisini Rusya’dan gelecek saldırılara karşı savunması adına silah desteği sağlandığını ifade etti.

"Ukrayna'ya kendi sınırları dışında kullanması için silah vermedik"

Ukrayna’ya verilen silahların Rusya toprakları içerisinde kullanması için olmadığını aktaran Price, "Bu silahların savunma düşüncesiyle tedarikler olduğunu açık ve net bir şekilde beyan ettik. Bu konu ile ilgili Başkan da daha öncesinde açık bir biçimde dile getirdi. Ukrayna’ya sınırlarının dışında saldırılar gerçekleştirsin diye destek sağlamıyoruz. Ukrayna’nın sınırlarının haricinde saldırılar gerçekleştirmesini de asla onaylamıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna güçlerinin son dönemlerde Rusya’nın batısında bulunan üç hava üssünü insansız hava araçları ile hedef aldığı bilgisi gündemde yer almıştı.

Yorumlar (0)