ABD’den Türkiye’ye teşekkür mesajı: Minnettarız

Gelen bilgilendirmeye göre, Rusya ve ABD ikilisinin gerçekleştirdiği mahkûm değiş tokuşu adına ABD Ulusal Güvenlik Danışması Jake Sullivan, Türkiye’ye minnetini sundu. Jake Sullivan, " Öncelikle Trevor Reed'e evine kavuştuğu için mutluyuz dedikten sonra, Türkiye'ye de onun tehlikesiz bir şekilde geri gelişini olası kılmadaki davranışından ötürü minnet duyuyoruz. Bu mühim olayda Türk paydaşlarımızın yardımları için teşekkür ediyoruz” şeklinde ifade etti.

DÜNYA 28.04.2022, 10:11 28.04.2022, 18:02
ABD’den Türkiye’ye teşekkür mesajı: Minnettarız

Rusya ve ABD ikilisi arasında Rusya’da polise saldırdığı sebebiyle tutuklanması gerçekleşen ABD'li eski Deniz Askeri Trevor Reed ile ABD’de yasaklı madde kaçakçılığından yakalanan Rus pilot Konstantin Yaroshenko arasında oluşan mübadele Ankara’da gizli bir şekilde gerçekleşen operasyonla değiş tokuş edilmişti.

" Türk ortaklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum"

Tutuklu değiş tokuşunun sorunsuz bir şekilde bitmesinin sonrasında açıklamalarda bulunan ABD Ulusal Güvenlik Danışması Jake Sullivan, Rusya ve ABD ikilisi için gerçekleşen mahkûm değiş tokuşunda yaptığı yardımlar adına Türkiye’ye teşekkürlerini sunarak, “Öncelikle Trevor Reed'e hoş geldiniz diyorum, Türkiye'ye onun adına güvenilir geri gelişini mümkün yapmada ki tavrından ötürü minnettarız. Gerçekten bu mühim meselede Türk ortaklarımızın yaptığı yardımlar için teşekkür ediyoruz” şeklinde yorumda bulundu.

" Film sahnesi gibiydi"

Görevliler tarafından tutuklu değiş tokuşunun nerede yapıldığına dair resmi şekilde bir bilgilendirme gelmese de yapılacak takastan belirli bir süre öncesinde Rusya Federal Güvenlik Servisi’ne (FSB) bağlı olan bir uçağın Ankara’ya geldiği fark edildi. Rus haber kanalları ise, uçağın önce Ankara'dan Rusya’nın Soçi şehrine da sonrada başşehir olan Moskova'ya geçiş yaptığını açıkladı.

ABD basınına ABD’li tutuklu kişinin babası Joey Reed yaptığı açıklamada, "Rus uçağı ABD’ye ait uçağının yanına geldi ve bulunan iki tutuklu da aynı filmlerde şahit olduğumuz gibi birbirlerine doğu yürüdü" şeklinde belirtti.

Ne yaşanmıştı?

ABD'li Reed, 2020 senesinin temmuz aylarında yaşanan bir polemikte, Rus polis personellerinin "sağlığını ve hayatını" tehlikeli bir duruma sokması nedeniyle 9 sene hapis cezasına uygun görülmüştü. Tutuklanan Rus pilot Yaroshenko ise 28 Mayıs 2010’ta ABD Uyuşturucuyla Mücadele Birimleri muhbirlerince Liberya'da nezarete alınarak ABD'ye gönderilmişti. Yaroshenko’ya ise 20 sene hapis cezası uygun görülmüştü.

Yorumlar (0)