ABD’den Türkiye’ye 29 Ekim mesajı

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan dolayı bir mesaj yayımladı.

DÜNYA 29.10.2021, 18:52 31.10.2021, 09:46
ABD’den Türkiye’ye 29 Ekim mesajı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçiliği sayfasında paylaşılmış olan mesajda, Blinken’ın Amerika Birleşik Devletleri adına Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. senesi yıl dönümünü kutlayarak Türk halkına tebriklerini iletti.

Blinken, “Türkiye, önemli bir müttefikimiz ve ABD’nin ortağıdır.” derken, onlarca senedir Türkiye’nin küresel zorluklara karşı koymak maksadıyla uluslararası toplumun ve Amerika Birleşik Devletleri’nin yanında olduğunu kaydetti.

ABD ve Türkiye arasında güçlü iş birliği vurgusu

Blinken, iki ülkenin uzun yıllara dayalı ilişkisinin, güvenlik, diplomasi ve ticaret alanlarında güçlü bir iş birliği üzerine kurulduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı.

“Türkiye ve ABD arasındaki son derece derin, halklar arası bağlar nesiller boyunca varlığını sürdürmüştür ve ilişkimizin gücü için kritik bir önem arz etmektedir.

Bu özel günü kutlarken, sizlere en iyi dileklerimizi iletiyor ve gelecek yıllarda ortaklığımızı büyütmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Yorumlar (0)