ABD’den Tayvan’a tarihi silah satışı

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı, 3 farklı silah paketinin Tayvan’a satışı konusunda ABD Kongresi’nden onay çıktığını açıkladı. Paketlerin toplam değeri 1 milyar 106 milyon doları buluyor. 

DÜNYA 03.09.2022, 09:22 03.09.2022, 09:26
ABD’den Tayvan’a tarihi silah satışı

Amerika Birleşik Devletleri ve Tayvan arasında tarihi bir anlaşma yürürlüğe giriyor. Tayvan’ın talep ettiği toplam 1 milyar 106 milyon dolarlık silah paketlerinin satışı, güvenilir b ahis siteleri, ABD Kongresi tarafından onaylandı. Bu kapsamda ilk olarak Tayvan’a ‘Gözler Radar Programı’ için 665,4 milyar dolarlık lojistik destek satışına onay verildi. Ardından 335 milyon dolar değerindeki 60 adet Harpoon Blok-II gemisavar füzesi ve gerekli sistem ekipmanları için de onay çıktı. Kongre son olarak Tayvan’a 85,6 milyon dolar değerinde olan 100 adet AIM-9X Blok-II Sidewinder taktik füzesinin satışını kabul etti. 

Çin’in bu kararı nasıl karşılayacağı merakla bekleniyor

Amerikan Kongresi’nde kabul gören bu kararların, Çin’in Tayvan üzerindeki baskıyı artırdığı bir dönemde çıkması dikkat çekti. Tayvan’a yönelik yeni silah paketi satışlarının Çin tarafından nasıl karşılanacağı merakla bekleniyor. Bir süredir bölgede gerçekleştirdiği tatbikatlar çerçevesinde Tayvan’ı abluka altında tutan Çin, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu ülkedeki girişimleri sebebiyle de sık sık sert mesajlar paylaşıyor. 

Yorumlar (0)