ABD’den Rusya’ya suçlama: O bölgede üstünlük kurmak istiyorlar

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya’nın Karadeniz üzerinde tamamen bir üstünlük oluşturma düşüncesinde olduğunu iddia etti.

DÜNYA 29.03.2023, 10:06
ABD’den Rusya’ya suçlama: O bölgede üstünlük kurmak istiyorlar

Geçtiğimiz haftalarda Rusya ile ABD Karadeniz de karşı karşıya gelmiş ve karşılıklı olarak iddialar ortaya atılmıştı. ABD, Moskova’ya ait olan iki Su-27 uçağının, Karadeniz’de MQ-9 İHA'ya karşı hareketlerde bulunduğunu, uçaklardan birinin ise MQ-9’a vurarak uluslararası sulara düşürdüğünü öne sürmüştü. Bu söylemler ise Rusya kanadından reddedilmişti.

“Karadeniz erişim çok önemli bir konu”

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile beraber gerçekleştirilen “Senato Silahlı Kuvvetler Komitesinde 2024 mali yılı savunma bütçesi” görüşmelerine katılım sağladı.

Oturumda ele alınan hususlar içerisinde Karadeniz'de yaşanan gelişmelerde vardı. Rusya’nın Karadeniz üzerindeki ana hedefine dair bir soruya yanıt veren Austin, “Rusya Karadeniz’i tamamıyla kendi kontrolü içerisine almayı, ortaklarımızın ve müttefiklerimizin bu denize olan sürekli erişiminin önünde durmayı planlıyor” dedi.

ABD’li bakan, Karadeniz’e ulaşımın önemli bir konu olduğunu ifade ederek, bölgesel mevkidaşları ile görüşme sağladıklarını bu hususta beraber çalışması gerektiğine işaret etti.

Yorumlar (0)