ABD’den Kiev Büyükelçiliği’ne emir: Derhal Ukrayna’yı terk edin

ABD'nin Kiev Büyükelçiliği, güvenlik alanındaki 'öngörülemez durum' sebebiyle ABD vatandaşlarına derhal Ukrayna'yı terk etmeleri çağrısı yaptı.

DÜNYA 27.01.2022, 09:18
ABD’den Kiev Büyükelçiliği’ne emir: Derhal Ukrayna’yı terk edin

ABD’nin Kiev Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, “Rusya’nın askeri faaliyetleri başlatma tehlikesinin artması” sebebiyle Ukrayna’da, güvenlik konusundaki durumun öngörülemez hale geldiği belirtiliyor.

“Derhal Ukrayna’yı terk edin”

Açıklamada, “ABD Büyükelçiliği, Ukrayna’daki ABD vatandaşlarını, ticari araçlarını ya da sahip oldukları seçenekleri kullanarak, derhal Ukrayna’yı terk etme ihtimalini değerlendirmeye davet ediyor” sözlerine yer verildi.

Diplomatlara uyarı!

23 Ocak Pazar günü bir tavsiye mesajı paylaşan ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’daki diplomatların bir bölümünün ve aile mensuplarının gönüllü bir şekilde ülkeden tahliye emrini vermişti. Ayrıca bakanlık, Rusya’ya seyahat etmeme önerisinde bulunmuştu.

Rusya: ‘Histeri yaratılıyor’

ABD’nin bu çağrısından 1 gün sonra Almanya’nın, Ukrayna’da bulunan diplomatlarının bir bölümünü tahliye etme düşüncesinde olduğunu Ukrayna’ya bildirdiği kaydedildi. Öte yandan Kanada, 25 Ocak’ta, Ukrayna’da bulunan diplomatların ailelerini tahliye etme kararı almıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaşananlar üzerine yaptığı açıklamada, Batı’nın Ukrayna etrafında histeri yarattığına dikkat çekmişti.

Yorumlar (0)