ABD’den Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin açıklama

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başkan Biden arasındaki olası görüşmeye dair Biden'ın Avrupa ziyaretine ilişkin programı üzerinde son çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

DÜNYA 26.10.2021, 20:53
ABD’den Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin açıklama

Jen Psaki, gerçekleştirdiği basın toplantısında, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu ve basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"Görüşme programı son şeklini almadı"

Biden ile Erdoğan'ın bu hafta sonu Roma'da düzenlenecek olan G-20 Zirvesi'nde bir araya gelip gelmeyeceğine yönelik soru sorulması üzerine Psaki, "Daha evvel de belirttiğimiz gibi programda bazı boşluklar mevcut, ikili görüşmelere dair programa son şeklini vermekteyiz. Bilindiği gibi Biden, Erdoğan ile ilk yurt dışı ziyaretinde Brüksel'de bir araya gelmişti. An itibarıyla tahmine açık pek çok şey var. Umarım yakında daha çok detayı sizlerle paylaşıyor oluruz." ifadelerini kullandı.

Psaki, Ulusal Güvenlik Danışmanı görevini yürütün Jake Sullivan'ın, Başkan'ın programına dair daha detaylı bir açıklamayı Avrupa uçağında gerçekleştireceğini de kaydetti.

'Kavala' sorusu yöneltildi

Beyaz Saray Sözcüsü, "Türkiye çok önemli bir NATO müttefikimiz ve pek çok alanda beraber çalıştığımız bir ülke olmayı sürdürmektedir." şeklinde konuştu

Öte yandan Psaki, Kavala'ya ilişkin son gelişmelere dair ülkesinin tutumunun sorulmasının akabinde, Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkedeki tutuklamalara ilişkin kaygılarını sık sık ifade ettiklerini belirtti. 

Yorumlar (0)