ABD’den aşılamaya teşvik için yeni hamle: Lyft ve Uber ücretsiz olacak 

ABD Lideri Biden, Covid-19 salgınına karşı aşılananların sayısını artırmak amacıyla yeni bir hizmetin devreye gireceğini açıkladı. Buna göre aşılama merkezlerine giden ya da merkezlerden dönen kişiler için Lyft ve Uber, ücretsiz olacak. 

DÜNYA 12.05.2021, 10:13
ABD’den aşılamaya teşvik için yeni hamle: Lyft ve Uber ücretsiz olacak 

Joe Biden, Covid-19 salgınına karşı ülkesindeki aşılanma oranını artırmak amacıyla çeşitli hizmetleri devreye sokmaya devam ediyor. Biden, eyalet valileri ile toplantı yaparak gerek ABD geneli için gerekse eyaletlere özgü olarak farkı uygulamalar geliştiriyor.

4 Temmuz 2021 tarihine kadar nüfusun yüzde 70’ini aşılamak isteyen Biden, son olarak “ücretsiz ulaşım” sistemini duyurdu.

Uber ve Lyft ücretsiz olacak

Biden’ın eyalet valileri ile yaptığı çevrim içi toplantının sonucu, Amerikalıları sevindirecek nitelikte oldu. Biden, toplantı sonrasında, aşılama merkezlerine gidenler ve merkezlerden dönenler için Lyft ve Uber isimli taşıma araçlarının ücretsiz olacağını açıkladı.



150 milyon kişi aşılandı

Amerika’nın bağımsızlık günü olarak bilinen 4 Temmuz tarihine kadar nüfusun çoğunluğunun aşılanacağını ve bu oranın da en az 200 milyon doz aşı olacağını belirten Joe Biden, hızla hedefine doğru ilerliyor. Biden’ın açıklamasına göre şu anda kadar 150 milyon Amerikalı en az tek doz aşısını oldu.

Büyük orandaki aşılama sonucunda vaka ve ölü sayısında dünyada ilk sırada bulunan ABD, sırasını savdı. Ülkede hem ölü hem de vaka sayılarında hızla düşüş yaşanmaya devam ediyor. Ayrıca hastaneye yatış oranlarında da düşüş gözlemleniyor. Biden, milyonlarca Amerikalının bir senelik kapanmanın ardından normal hayatlarına dönmeye başladıklarını belirtiyor.

Okullar açılıyor

Joe Biden, hedeflerinin “okulların açılması” olduğunu ifade ederek yaz döneminde öğrenciler üzerine yoğunlaşılacağını ve bu grubun hızlı şekilde aşılanıp kısa sürede okulların açılacağını belirtti.  

Yorumlar (0)