ABD’den aşılama koşullu seyahate tamamen izin

Amerika Birleşik Devletleri Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Kevin Muroz, koronavirüse karşı bütünüyle aşılaması olan yabancı turistlerin 8 Kasım tarihi itibarıyla Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat edebileceklerini ifade etti.

DÜNYA 15.10.2021, 20:28 17.10.2021, 09:24
ABD’den aşılama koşullu seyahate tamamen izin

Koronavirüse dair aşılama kampanyalarının aralıksız sürdüğü Amerika Birleşik Devletleri’nden koronavirüse karşı bütünüyle aşılanan turistlere sınırlarını açmaya ilişkin karar açıklandı.

Tamamen aşılılara 8 Kasım itibarıyla sınırlar açılacak

Amerika Birleşik Devletleri Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Kevin Munoz, sosyal medyasından yapmış olduğu paylaşımda, Amerika Birleşik devletleri’nin koronavirüse karşı bütünüyle aşılanan yabancı turistlere 8 Kasım itibarıyla sınırlarını açacağını ve bu kişilerin son 72 saat içinde yapılan negatif koronavirüs testiyle ülkeye seyahat etmesine izin verileceğini ifade etti.

“Hem kara yolculuğu hem de uluslararası hava yolculuğu için geçerli”

Munoz, yaptığı açıklamada, “Amerika Birleşik Devletleri’nin yabancı uyruklu yolcular için aşı gerektiren yeni seyahat politikası 8 Kasım tarihinde başlayacak. Bu tarih ve duyuru, kara yolculuğu ve uluslararası hava yolculuğu için geçerli. Bu politika halk sağlığınca yönlendirilir. Tutarlı ve katıdır.” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü onaylı aşılara izin

Alınmış olan yeni kararlar dahilinde FDA’nın onayladığı veya DSÖ’nün Acil Kullanım Listesi’nde olan koronavirüs aşılarının uygulandığı kişiler ülkeye girmeye hak kazanacak.

Bununla beraber Dünya Sağlık örgütü onaylı aşıların kabul edilmesiyle İngiltere’de yaygın bir şekilde kullanılan AstraZeneca aşısının yanında Çin’in Sinopharm ve Sinovac aşılarının uygulandığı turistlerin ülkeye girişine izin verilecek.

Yorumlar (0)