ABD’den 5 yaşın üstüne BioNTech aşısına onay

Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi, Pfizer-BioNTech’in koronavirüs aşısının 5-11 yaş aralığında olan çocuklar için uygun olduğuna dair karar aldığını paylaştı.

DÜNYA 29.10.2021, 23:37 29.10.2021, 23:39
ABD’den 5 yaşın üstüne BioNTech aşısına onay

FDA tarafından yapılan açıklamada 5-11 yaş aralığındaki çocuklarda acil kullanım maksadıyla Pfizer-BioNTech koronavirüs aşısının onaylandığı kaydedilerek, bu yaş grubu için aşıların başlatılmasına dair kritik bir adım atıldı.

En az 5 yaşında olması gerekiyor

Açıklamada, “ABD Gıda ve İlaç İdaresi, Pfizer-BioNTech aşısının acil kullanım için izin kriterlerini karşıladığı belirlendi. Aşının en az 5 yaşında olan bireylerde bilinen ve potansiyel faydaları, bilinmiş olan potansiyel risklerden daha da ağır basmaktadır.” denildi

.

12 yaş ve üstüne uygulanan aşının 3’te 1’i uygulanacak

12 yaş ve üstündeki kişiler için uygulanan dozun üçte 1’lik kesiminin çocuklar için önerildiğinin kaydedildiği açıklamada, aşının 5-11 yaş aralığında koronavirüsü önleme hususunda yaklaşık olarak yüzde 91 etkili olduğu ifade edildi.

Amerika Gıda ve İlaç İdaresi Aşılar ve İlgili Biyolojik Ürünler Danışma Komitesi 27 Ekim tarihinde, Pfizer-BioNTech’in koronavirüs aşısının ilkokul çağında olan çocuklara faydasının risklerinden daha da ağır bastığına ilişkin bir görüş bildirmişti.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Uzmanları’nca aşının çocuklara önerilip önerilmeyeceği ve hangi grupların uygun olması hususunda görüşmek için gelecek hafta bir araya geleceği kaydedildi.

İznin ardından 28 milyon çocuğun aşılanmasına başlanacak

Amerika Birleşik Devletleri’nde çocuklara Pfizer-BioNTech aşısının yapılması hususundaki son söz ise CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky’e ait olacak ve onun da izninin ardından yaklaşık olarak 28 milyon çocuk aşılanmaya başlanacak.

Yorumlar (0)