ABD’deki Covid-19 vakaları, önceki haftaya nazaran yüzde 47 arttı 

Covid-19'un yeni dalgasıyla mücadele etmeye hazırlanan ABD’de vakalar, önceki haftaya kıyasla yüzde 47 oranında arttı. Son 7 gündeki vaka sayısı 19 bin 455 oldu.  

DÜNYA 13.07.2021, 08:27
ABD’deki Covid-19 vakaları, önceki haftaya nazaran yüzde 47 arttı 

ABD Johns Hopkins Üniversitesi tarafından aktarılan verilere göre Covid-19 salgını, ABD’de hızla artmaya devam ediyor. Son 7 günde açıklanan 19 bin 455 vaka, yeni bir dalganın habercisi olabilir. Önceki haftaya nazaran yüzde 47 oranında artış gösteren vaka sayıları, bazı bölgelerde acil bakım ünitelerini şimdiden doldurmuş durumda. 

“Bazı bölgelerde şaşırtıcı ölüm sayılarını görmek mümkün” 

Sağlık Uzmanı Johathan Reiner, katıldığı bir televizyon programında şu çarpıcı açıklamaları yaptı: “Nevada, Missouri, Arkansas, Louisiana ve Florida gibi bazı bölgelerdeki acil bakım üniteleri şu anda ağzına kadar dolu. Bu bölgelerde şaşırtıcı ölüm sayılarını görmemiz mümkün.” 



“Yaşları 20 ile 40 arasındaki hastaların yüzde 91’i cihaza bağlı” 

Missouri Hastanesi görevlisi Dr. Howard Jarvis: “Bölgemizde yaşları 20 ile 40 arasında değişen hastaların yüzde 91’i solunum cihazına bağlı. Geçen sene, vakaların hızla artış yaptığı dönemde bile cihaza bağlı olanların oranı yaklaşık yüzde 50 idi. Yoğun bakıma kaldırılan hastaların neredeyse tamamı, aşı yaptırmayan kişiler. Aşılanmayanların pişmanlıklarını yüzlerinden okuyabiliyoruz.” 

“Ülkedeki Covid-19 ölümlerinin yüzde 99’u aşılanmamış” 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Direktörü Dr. Rochelle Walensky: “Haziran 2021’de ülke genelinde Covid-19 ölümlerinin yüzde 99’u, aşılanmamış kişiler. Geçen hafta yalnızca 246 bin kişi aşı yaptırdı. Aşılamanın en yüksek olduğu Nisan 2021’deki ölümler, yüzde 88 oranında daha azdı.” 



“Delta varyantına karşı tek çözüm aşılanmak” 

Bir haber kanalına konuşan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci: “Daha fazla ve daha hızlı şekilde aşılanmamız gerekiyor. Delta varyantına karşı tek çözüm, aşılanmak. Delta varyantı, normal virüsten daha hızlı bulaşıyor. Şu anda ülkemizdeki en baskın varyant bu. Fakat buna karşın her iki doz aşısını da yaptıranların oranı yüzde 48. Arkansas, Mississippi, Louisiana, Alabama ve Wyoming gibi eyaletlerde ise aşılama oranı yüzde 35’in altında. Bu bir ölüm kalım meselesi. Şimdiye kadar 600 binden fazla ABD vatandaşı öldü.” 

Pfizer, destekleyici aşı hakkında açıklamada bulundu 

Alman BioNTech firması ile birlikte ilk etkili aşıyı geliştiren ABD’li Pfizer firması, destekleyici bir aşıya ihtiyaç olup olmadığı hakkında akşam saatlerinde ABD hükümeti yetkililerine brifing vereceğini belirtti. Pfizer yetkilileri, 9 Temmuz 2021 tarihinde yaptığı açıklamada, varyantlara karşı etkinliği artırmak ve hastalığın yayılımını durdurmak amacıyla üçüncü doz aşının da yapılması için FDA’ya başvuracaklarını aktarmıştı. 



 

Yorumlar (0)