ABD’deki 4 Temmuz saldırganı 7 defa birinci derece cinayetle suçlandı

ABD’nin Chicago kentinde 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları esnasında düzenlenen ve 7 kişinin yaşamını kaybettiği silahlı saldırıyı gerçekleştiren Robert E. Crimo, 7 kere birinci derece cinayet ile suçlandı. Farklı farklı zamanlarda 5 adet silah edindiği öğrenilen zanlının, ayrıca yaklaşık 5 ay önce de intihar etmeye çalıştığı ortaya çıktı.

DÜNYA 06.07.2022, 11:15
ABD’deki 4 Temmuz saldırganı 7 defa birinci derece cinayetle suçlandı

4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarının yapıldığı sırada ABD'nin llinois eyaletinde, düzenlediği saldırı ile 7 kişinin ölümüne, en az 30 kişinin de yaralanmasına neden olan Robert E. Crimo, ölen kişilerin her biri için ayrı ayrı birinci derece cinayet ile suçlandı.

Fail saldırıyı önceden tasarlamış!

Eyalet Savcısı Eric Rinehart, yaptığı basın açıklaması ile 7 kere birinci derece cinayet ile suçladığı Crimo'nun düzenlediği eylem için, "Önceden tasarlanarak planlanmış ve hesaplanarak düzenlemiş bir saldırı" ifadesini kullanarak, "Bunlar, dosyaya eklenecek olan birçok suçtan yalnızca ilki" dedi.

Saldırgan kendi ailesini de ölümle tehdit etmiş

Lake ilçesinde bulunan Şerif Ofisinden Başkan Yardımcısı Christopher Covelli, Eylül 2019'da gelen bir şikayet üzerine 22 yaşındaki zanlının evine baskın yapıldığını söyledi. Covelli, o evde yaşayan aile üyelerinden birinin Crimo'nun evde yaşayan herkesi öldürmek ile tehdit ettiğini söylediğini kamuoyuyla paylaştı.

5 silah, 16 bıçak, 1 kılıç, 1 hançer ve daha birçok kesici alet!

Eyalet savcısı tarafından yapılan açıklamaya göre katil zanlının farklı farklı zamanlarda 5 adet silah temin ettiği, bunlar ile birlikte zanlıya ait olan 16 adet bıçak, 1 kılıç ve 1 hançer olmak üzere daha birçok kesici alete el konulduğu duyuruldu.

Ayrıca yaklaşık 5 ay önce kadar katil zanlısının intihar girişiminde de bulunduğu açıklandı.

4 Temmuz saldırısı

4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları esnasında düzenlenen silahlı saldırı haberini ilk önce Illinois eyaleti Temsilciler Meclisi Üyesi olan Brad Schneider, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmıştı. Daha sonra da emniyet güçleri saldırıda hayatını kaybeden ve yaralı olan vatandaşların olduğunu açıklamıştı.

Saldırıya dair bilgileri yeniden güncelleyen Highland Park polis ekipleri, önce yapılan ilk belirlemelere göre 5 vatandaşın yaşamını kaybettiğini, 19 vatandaşın da yaralandığını açıklamıştı. Daha sonra saldırıya ilişkin rakamlar 7 ölü, 30'dan fazla yaralı olarak tekrar güncellemişti.

50'den daha fazla silah sesi duyulduğu söylendi

Sosyal medya kanallarında paylaşılan görüntülerde silah seslerinin duyulmasının ardından törende bulunan vatandaşların panik şekilde kaçıştığı görülürken, olayı gören bazı tanıkların 50'den daha fazla silah sesi duyduğunu söylediği kaydedilmişti.

Katil zanlısı atış denemeleri yaparak saldırıya hazırlanmış!

Aynı gün akşam saatlerinde olay yerine yalnızca 8 kilometre mesafede, aracı ile kaçarken yakalandığı açıklanan şüpheli şahıs Robert E. Crimo'nun saldırıyı tasarlamak için haftalar boyunca çalıştığı ve yarı otomatik olan silahı ile 70'ten daha fazla atış denediği bilgisi paylaşılmıştı.

Saldırı, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin yapılmış

Lake İlçesi Şerif Ofisinden Başkan Yardımcısı Covelli, zanlının kaçmak için kadın kıyafetleri giydiğini ve daha sonrada kalabalığa karışmaya çalıştığını söyledi. Ayrıca katil zanlısının kurbanlarına "rastgele" şekilde ateş ettiğini söyleyen Covelli, saldırganın insanları hedef alırken "din veya ırkları nedeni ile bir seçim yaptığına dair herhangi bir belirti olmadığına" dikkat çekti.

Yorumlar (0)