ABD’de yardım çeki fiyaskosu: Soros dahil milyarderlere gönderilmiş

Pandemi döneminde Amerika’da dolar milyarderi iş insanı George Soros’un da aralarında bulunduğu birçok milyarder ve multimilyonere salgın nedeniyle yapılan destek yardımlarından gönderildiği ortaya çıktı.

DÜNYA 05.11.2021, 11:48
ABD’de yardım çeki fiyaskosu: Soros dahil milyarderlere gönderilmiş

Alınan bilgiye göre,91 yaşındaki Macar asıllı Amerikalı milyarder George Soros'a, ülkenin vergi sistemindeki boşluklardan kaynaklanan bazı hatalar nedeniyle kazancı yıllık 75 bin dolara kadar olan kazancı olan kişilere yollanan 1200 dolarlık teşvik çeklerinden  2 veya 3 kez yollandığı anlaşıldı.

“Ünlü zenginler de gönderilenler arasında”

 Aynı kayıtlarda, aralarında adı Irak’taki katliamlara karışan özel güvenlik şirketi sahibi Blackwater'ın eski CEO’su Erik Prince, yatırım bankası Lehman Brothers'ın eski CEO'su Dick Fuld gibi kamuoyunun yakından tanıdığı zenginlerin de olduğu 18 milyarder ile 270 multimilyonere söz konusu çeklerden gönderildiği tespit edildi.

“Çekler geri gönderildi”

 Haberde, George Soros’un şu anki net varlıkları toplamının 9 milyar dolara yakın olduğu da belirtildi. Soros'un sözcüsü olan kişi, ortaya çıkan yardımlarla ilgili patronunun teşvik çeklerini geri göndererek kendisinin böyle bir talebi olmadığını sözlerine ekledi.  

Yorumlar (0)