ABD’de tren raydan çıktı: 3 yaralı

ABD'nin eyaleti West Virginia’da bir yük treninin raydan çıktı. Yaşanan olay sırasında 3 kişinin yaralandığı, trende bulunan petrol yakıtının da nehre karıştığı aktarıldı.

DÜNYA 09.03.2023, 16:32
ABD’de tren raydan çıktı: 3 yaralı

ABD’nin West Virginia eyaletinde bir yük treni raydan çıktı. Olay sırasında trende bulunan petrol yakıtın nehre karıştığı belirlenirken, 3 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Raylara kayalar düştü

Trenin ait olduğu firma CSX tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, kazanın eyaletin ıssız köşesinde bulunan New River Gorge Ulusal Parkı alanı içerisinde rayların üzerine düşen kayalardan ötürü gerçekleştiği belirtildi.

Kayalara vuran trenin raydan çıktığı ve kaza sırasında mürettebat içerisinde 3 kişinin yaralanarak bölgedeki hastanelere götürüldüğü aktarıldı.

Nehre mazot döküldü

CSX, söz konusu yük treninin içerisinde tehlikeli madde olmadığı, kazanın ardından yakında bulunan nehre düşen petrol tankı ve vagondan dolayı çevreye mazot aktığı, bu duruma yönelik çevreleme tedbirlerinin sağlanacağı ifade edildi.

Kazanın çevredeki vatandaşlara karşı bir tehlike arz etmediğine işaret edilerek, civarda yaşamını sürdüren kişilerin tahliye edilmesin ve yol kapamalarına gerek olmadığı aktarıldı.

Yorumlar (0)