ABD’de siyahi Floyd’un ölümü sebebiyle yargılanan 2 eski polisin cezası belli oldu

ABD'de, George Floyd'un ölümü ile ilgili görülen davada yargılanan eski polis memuru Tou Thao 3,5 yıl, J. Alexander Kueng ise 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Thao ve Kueng hakkındaki cezaların açıklanması ile birlikte Floyd cinayetine karıştığı tespit edilen 4 polis memuru da hapis cezası almış oldu.

DÜNYA 28.07.2022, 08:47 29.07.2022, 08:51
ABD’de siyahi Floyd’un ölümü sebebiyle yargılanan 2 eski polisin cezası belli oldu

ABD’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis şehrinde 25 Mayıs 2020 tarihinde siyahi George Floyd’u gözaltına aldığı esnada ölümüne sebep olan 2 eski polis memurunun cezaları açıklandı.

Floyd'un medeni haklarını ihlal etme suçu ve meslektaşları Derek Chauvin'i durdurmak için müdahalede bulunmamaktan dolayı geçtiğimiz şubat ayında suçlu bulunan eski polis memuru Tou Thao ve J. Alexander Kueng hakkında karar verildi. 

İki eski polise de hapis cezası

Thao 3,5 yıl, Kueng ise 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Thao ve Kueng, ikinci derece cinayete yardım ve yataklık ile ikinci derece kasıtsız cinayete yardım ve yataklık suçlamaları sebebiyle ekim ayında eyalet mahkemesinde yargılanacak.

Bir diğer eski polis Lane de ceza almıştı

Olay yerinde bulunan dördüncü polis Lane, yalnızca bir federal suçlamadan dolayı suçlu bulunmuş, yargıç, Lane'in olaydaki ‘rolünü' dikkate alarak 2,5 yıl hapis cezasına karar vermişti.

Floyd’un tutuklanması esnasında Derek Chauvin, dakikalar boyunca Floyd'un boynuna dizi ile baskı uygulamıştı. Bu esnada ise Kueng, Floyd'un gövdesini, Thomas Lane ise bacaklarını tutmuş, Thao da yakınlarda bekleyerek kalabalığın geride kalmasını sağlamıştı. Cezaların açıklanması ile birlikte 4 eski polis memuru da hapis cezası almış oldu.

Chauvin iki ayrı hapis cezasını aynı anda yatacak

Dakikalar boyunca diziyle, Floyd’un boynuna baskı uygulayan ve ölümüne sebep olan Derek Chauvin, eyalet mahkemesi tarafından 22,5 yıl, federal mahkemenin Floyd'un medeni haklarını ihlal etmek ve cinayet suçu sebebiyle 21 yıl hapis cezası almıştı. Chauvin, söz konusu iki hapis cezasını da aynı anda yatacak.

Yorumlar (0)