ABD’de sinagoga saldıran kişinin bunu kardeşi için yaptığı öğrenildi

ABD’nin Teksas eyaletindeki bir silahlı saldırgan, girdiği sinagogdaki 4 kişiyi rehin aldı. Saatlerce süren rehine krizinde kent polisi saldırganı ikna ederek 1 kişinin salıverilmesini sağladı. Teksas Colleyville kent polisi gelişmeleri anlık olarak Twitter’dan bildirirken kalan 3 rehinenin de düzenlenen bir operasyonla dışarı çıkartıldığı bildirildi. Operasyon sırasında, Pakistan uyruklu silahlı saldırgan öldürüldü.

DÜNYA 16.01.2022, 13:50 16.01.2022, 16:26
ABD’de sinagoga saldıran kişinin bunu kardeşi için yaptığı öğrenildi

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Colleyville kentindeki Beth İsrail Sinagogu’na giren silahlı saldırgan, sabah ayininde bulunan 4 kişiyi rehin aldı. Musevi din adamı hahamın da aralarında bulunduğu 4 kişiden uzun zamandır haber alınamıyordu. 

7 saat sonra 1 kişi serbest kaldı 

SWAT ekibi, FBI ve Colleyville kent polisinin seferber olduğu olayda 7 saat sonra 1 rehine serbest bırakıldı. Colleyville kent polisi ve Teksas Valisi Greg Abbott, anlık gelişmeleri Twitter üzerinden paylaşmaya devam ederken Abbott, rehinenin salıverilmesini şu şekilde duyurdu: “Dualarımız sonunda karşılık buluyor. Sinagog rehinelerinden biri, yara almadan kurtarıldı. İçeride 3 rehine daha var. Colleyville Belediye Başkanı’na, destek vermeye hazır olduğumuzu söyledim.” 



Joe Biden, yakından takip ediyor 

ABD Başkanı Joe Biden ise olayı yakından takip eden kişiler arasında yer alıyor. Beyaz Saray ekibi, Biden’ın anlık gelişmelerden haberdar edildiğini bildirdi. Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanı ve İsrail Başbakanı da rehineler için dua ettiklerini ifade etti. 

Collyville sakinleri tahliye edildi 

Collyville kent polisi, sinagog çevresinde yerleşik halde bulunan vatandaşların tahliye edildiğini ifade etti. Halk, bölgeden uzak durulması konusunda uyarıldı. Öte yandan Colleyville Polis Çavuşu Dara Nelson, olayın “halk için tehdit oluşturmadığını” belirtti.  



Saldırganın kimliği tespit edildi 

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre silahlı saldırgan, Muhammed Siddiqui isimli bir şahıs. Siddiqui, 2010 senesinde New York Federal Mahkemesi tarafından bir ABD askerini öldürmek suçundan hüküm giyen Pakistan uyruklu Afia Siddiqui’nin kardeşi. Silahlı saldırganın, hapiste bulunan kız kardeşi Afia’nın serbest bırakılması için böyle bir şeye kalkıştığı belirtildi.  

Afia Siddiqui ise 2010 senesinde, 86 senelik hapse mahkum edildi.   

Saldırgan öldürüldü, rehineler kurtarıldı 

FBI tarafından sinagogda düzenlenen operasyon sonucunda 3 rehine de kurtarıldı. Operasyon sırasında silahlı saldırganın öldürüldüğü bildirilirken FBI özel ajanı Matt DeSarno, saldırganı kimin öldürdüğüne yönelik soruları yanıtsız bıraktı. 





Yorumlar (0)