ABD’de Müslüman cinayetleri artıyor! Türkiye’den “Çözüm” çağrısı

ABD’nin eyaleti olan New Mexico’da son dönemlerde Müslümanlara karşı gerçekleştirilen saldırılar için açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı, konu ile ilgili endişe duyduklarını açıkladı. Kasım ayından bu yana bölgede 4 Müslümanın öldürüldüğü ifade ediliyor.

DÜNYA 08.08.2022, 10:15 08.08.2022, 10:26
ABD’de Müslüman cinayetleri artıyor! Türkiye’den “Çözüm” çağrısı

Müslüman cinayetleri ile anılmaya başlayan ABD'nin eyaleti New Mexico’da yaşananlar büyük bir korkuya sebep oluyor.

Cinayetler ardı ardına işleniyor

Albuquerque kentinde meydana gelen kan dondurucu cinayetlerin ilki, 2021 senesinin Kasım ayında 62 yaşında olan helal market işletmecisi Mohammad Ahmadı’nın otomobil parkında ölü bir şekilde bulunmasıyla belirlendi. 26 Temmuz günü meydana gelen farklı bir dehşet ise 41 yaşındaki Aftab Hussein olarak kayda geçmişti. Üçüncü cinayet ise 1 Ağustos tarihinde üniversite öğrencisi Muhammad Hussain (27) vurularak hayatını kaybetmişti.

Pusuya düşürülüyorlar

Müslümanların öldürülmek üzere pusuya çekildiğini ifade eden yetkililer, "Müfettişlerimiz ve dedektiflerimiz, aynı kişilerin veya kişinin bu cinayetleri din ve ırk temelinde gerçekleştirdiğine yönelik güçlü bir ihtimal olduğunu düşünüyor" ifadelerini kullandı.

9 ayda ağır bilanço, ölümler artıyor

Meydana gelen bu olayların ardından bölgede hayatını sürdüren diğer Müslümanlar da büyük bir endişe içerisine girmeye başladı. Bu cinayetler araştırılmaya devam ederken, bölgeden bir ölüm haberi daha alındı.

Dün gerçekleşen cinayette ise Albuquerque polisi San Mateo’da vurularak hayatına son verilen Müslüman ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmazken, ölümün 9 ay içerisinde meydana gelen 3 Müslüman cinayeti ile bağlantılı olabileceği duyurulmuştu.

Şüphe uyandıracak ölümler endişeleri arttırıyor

Müslümanların büyük bir endişe içerisine girdiği olayların ardından Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili açıklamada bulundu. Bakanlığın “Endişe duyuyoruz” şeklinde ifade ettiği bilgilendirmede şu ifadeler kullanıldı;

"ABD'nin Albuquerque kentinde, son bir hafta içerisinde 3 kişi olmak üzere, kasım ayından bu zamana kadar 4 Müslüman kişinin şüphe duyulacak şekilde peş peşe cinayete kurban gitmesinden dolayı derin bir endişe duyuyoruz” dedi.

İçişleri Bakanlığı’ndan nefret suçu vurgusu

Bakanlık araştırmaların hızla sağlanması gerektiğini dile getirerek, “Polislerce birbiriyle bağlantısının olabileceği söylenen ve nefret suçu olarak işlenme ihtimalini içerisinde barındıran bu seri cinayetlerin suçlularının bir an önce bulunması ve adalet karşısına çıkarılmalarını talep ediyor, ilgili ABD yetkililerinin yaşananları bütün boyutlarıyla hızlı bir şekilde aydınlığa ulaştırılması için gereken her türlü araştırmayı ve soruşturmayı titizlikle gerçekleştirmesini bekliyoruz" denildi.

Bunun yanı sıra Bakanlık, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine baş sağlığı diledi.

Yorumlar (0)