ABD’de ikinci silahlı saldırı: 9 ölü

Amerika'da ikinci silahlı saldırı... Ohio eyaletine bağlı Dayton kentinde bir barın yakınında düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 04.08.2019, 11:00 04.08.2019, 11:57
ABD’de ikinci silahlı saldırı: 9 ölü

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Texas eyaletindeki bir AVM’de düzenlenen ve 20 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıdan birkaç saat sonra, Ohio eyaletindeki Dayton şehrinin Oregon bölgesinde ikinci silahlı saldırı gerçekleşti.

Ohio eyaleti yerel medyası, çok sayıda kişinin vurulduğu bilgisini geçti. Saldırganın polis tarafından etkisiz hale getirildiği belirtildi. Sağlık ekiplerinin olay yerine sevk edildiği ve çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğu ifade edildi.

Yerel televizyonlarda yayınlanan görüntülerde, saldırı sonrası çekim yapan bir kişinin "Her yerde ölü insanlar var" dediği duyuluyor.

Ölü sayısı 10

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ohio eyaletine bağlı Dayton kentinde bir barın yakınında düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti.

Dayton Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, kentin Oregon bölgesinde yerel saatle 01.22'de bir barın önünde silahlı saldırı gerçekleşti.

Silahlı saldınının olduğu bölgeye yakın polisler, saldırıya müdahale etti ve saldırgan kısa sürede etkisiz hale getirildi.

Saldırgan ile birlikte 10 kişinin öldüğü saldırıda, yaralanan 16 kişi yakınlardaki hastanelere kaldırıldı.

Gazeteci Derek Myers, saldırganın ağır silahlı beyaz bir erkek olduğunu açıkladı.

FBI (Federal Soruşturma Bürosu) ve polis ekipleri olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Teksas eyaletinde dün gece El Paso kentindeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı saldırıda 20 kişi yaşamını yitirmiş, 26 kişi yaralanmıştı.

Yorumlar (0)