ABD’de Esed rejimi açıklaması: Kararımızı açıkça belirttik

Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin Arap Birliği'ne geri gelmesine dair değerlendirmede bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, "Ortaklarımıza bu durumu ilettik. Biz Esed rejimi ile ilişkileri normal bir düzeye oturtmayacağız. Yaptırımlarımızın devam edecek” dedi.

DÜNYA 09.05.2023, 08:53 09.05.2023, 17:50
ABD’de Esed rejimi açıklaması: Kararımızı açıkça belirttik

Arap Birliği’nin ortak kararı ile Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin birliğe dönmüştü. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Arap Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan, "Bu kararın bütün birlik mensubu ülkelerin Suriye'de yer alan rejimle normalleştiği manasına gelmediği” şeklindeki ifadesine işaret etti.

“Yaptırımlarımız devam edecek”

Jean-Pierre, ortaklarının taraflarına, insani yardımların gönderilmesi, mültecilerin güvenli bir şekilde dönüş yapması, Suriye krizinin çözülmesi ve DEAŞ ile mücadele gibi hususlarda ilerleme göstermek üzere Esed rejimi ile doğrudan bağlantı sağlamayı planlarını ifade ettiklerini aktardı.

Esed rejiminin Suriye’de meydana gelen krizi çözüme ulaştırmak üzere gereken adımları atma hususundaki isteğinden şüphe duyduklarını aktaran Jean-Pierre, ortak ülkelerle nihai hedefler hususunda benzer çizgide bulunduklarını dile getirdi.

Jean-Pierre, Suriye rejimiyle normalleşme olmayacağına vurgu yaparak," Ortaklarımıza bu durumu ilettik. Biz Esed rejimi ile ilişkileri normal bir düzeye oturtmayacağız. Yaptırımlarımızın devam edecek bunu açık bir şekilde ifade ediyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)