ABD’de dondurmadan virüs paniği! 1 kişi hayatını kaybetti

ABD'de 23 kişi aynı dondurma markasından tükettikten sonra Listeria bakterisine yakalandı. Illinois eyaletinde ise bakteri sebebiyle 1 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 05.07.2022, 15:25 06.07.2022, 08:58
ABD’de dondurmadan virüs paniği! 1 kişi hayatını kaybetti

ABD'de tükettikleri dondurma yüzünden 23 kişiye Listeria bakterisi bulaştı. Illinois eyaletinde yaşayan 1 kişinin ise virüs sebebiyle yaşamını yitirdiği belirlendi.

CDC uyarıda bulundu: Çöpe atın

ABD’de en az 23 kişiyi hasta eden ve Illinois eyaletinde 1 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan virüs ile ilgili ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), “Şu anda bir Listeria salgını ile karşı karşıyayız. Florida'da bulunan bir dondurma markasından ortaya çıktığını düşünüyoruz” dedi.

“Dondurmayla temas eden her şey yıkanmalı”

CDC, açıklamalarının devamında tüketicileri uyararak, “Evinizde eğer Big Olaf Creamery markasına ait dondurma bulunuyorsa lütfen onu tüketmeyin ve çöpe atın. Dondurmayla temas eden mutfak ürününüz varsa onları iyice yıkayın” şeklinde ifade etti.

Bunun yanı sıra CDC, perakendecilerin de raflarında bulunan Big Olaf marka dondurma ürünlerini kaldırmasını istedi.

Listeriosis nedir?

Listeriosis, genellikle Listeria monocytogenes bakterisi ile bir araya gelmiş yiyecekleri tüketmenin sebep olduğu bir enfeksiyon türüdür. Belirtiler, kontamine olan yiyeceklerin tüketildiği gün ya da 70 gün sonrasında da kendini gösterebilir.

Yorumlar (0)