ABD’de 68 yıl sonra idam edilecek ilk kadındı! İnfazı saatler kala durduruldu

Amerika Birleşik Devletleri’nde internetten tanıştığı 23 yaşındaki hamile bir kadına kendisinin de hamile olduğunu söyleyip buluşmaya ikna ederek, buluştuktan sonra kadını boğarak öldürüp karnındaki çocuğunu çalmaya çalışan kadına verilen idam cezası infazına saatler kala mahkeme tarafından verilen kararla durduruldu.

DÜNYA 12.01.2021, 15:14 12.01.2021, 15:19
ABD’de 68 yıl sonra idam edilecek ilk kadındı! İnfazı saatler kala durduruldu

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan 52 yaşındaki Lisa Montgomery isimli bir kadın 2004 senesinde Bobbie Jo Stinnett adında 23 yaşındaki bir hamile kadını boğarak öldürmesinin ardından karnını yararak doğmayan bebeğini çalmaya çalışmıştı.

Yaşanan bu korkunç cinayet sonrası hapse atılan Montgomery’ye duruşma sonrası idam cezası verilmişti.

İnfaz edilecekti

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı tarafından kadının 8 Aralık tarihinde zehirli bir iğneyle infazının gerçekleşecekti fakat pandemi dolayısıyla infazı ertelenmişti.

Kadının idamı, 12 Ocak’ta (bugün) Indiana’da yapılacaktı ancak birkaç saat kala mahkeme tarafından infazın durdurulması kararı alındı.

Mahkeme kadının akıl sağlığının infaza elverişli olup olmadığının tespiti için yeni bir duruşmanın yapılması gerektiği kararına vardı.

Yorumlar (0)