ABD Yunanistan’a ‘silah hibesi’ iddialarını yalanladı

Yunan medyasında yayımlanan ve bölge ülkelerinden tepki çeken ‘silah hibesi’ iddiası ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklama ile yalanlandı. Yunan medyasında çıkan haberlerde, AH-64 Appache, OH-58D tipi saldırı helikopterlerinin bulunduğu çok sayıda silahın hibe edildiği ifade edilmişti.

DÜNYA 12.03.2021, 11:55 12.03.2021, 18:03
ABD Yunanistan’a ‘silah hibesi’ iddialarını yalanladı

Yunanistan medyasında yapılan haberlerde, Amerika Birleşik Devletleri’nin Yunanistan ordusuna çok sayıda askeri ekipman ve silah hibe edeceği haberleri tartışmalara yol açmıştı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir ABD Dışişleri yetkilisi, İhtiyaç Fazlası Savunma Malzemesi (EDA) programının bir hibe değil satış programı olduğunu vurgulayarak, Yunanistan’ın bu uygulama için kendi ulusal fonlarını kullandığını belirtti.

Adı geçen silahlar ordu gibi!

Türkiye ile olduğu gibi Yunanistan ile de güçlü bir askeri satış programı bulunduğunu ifade eden yetkili, ABD’nin İhtiyaç Fazlası Savunma Malzemeleri programı dâhilinde Yunan ordusunu da malzeme verdiğini vurguladı. 

Yunanistan medyasında çıkan haberlerde, Amerika Birleşik Devletleri’nin Yunanistan’a, 9 adet AH-64D Apache saldırı helikopteri, 50 adet OH-58D saldırı helikopteri, 350 adet M-2A2 zırhlı personel taşıyıcı paletli tank, 60 adet MLRS paletli roketatar, 120 adet M-109A5 paletli Obüs tipi tank gibi bir çok silah hibe ettiğini iddia etmişti.

Yorumlar (0)