ABD, Yunanistan'a askeri yardım tasarısını onayladı

Yunanistan'a yönelik askeri eğitim ve malzeme yardımını kapsayan yasa tasarısı, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi tarafından oy birliği ile onaylandı.

DÜNYA 23.06.2021, 11:40 24.06.2021, 09:49
ABD, Yunanistan'a askeri yardım tasarısını onayladı

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, 9 Haziran’da Komite Üyesi Cumhuriyetçi Marco Rubio ve Komite Başkanı Bob Menendez tarafından sunulan "ABD- Yunanistan Savunma ve Parlamentolar Arası Ortaklık Kanunu" isimli yasa tasarısını oyladı.

Senato Genel Kuruluna gönderildi

Hazırlanan tasarı, komitede bulunan bütün senatörlerin onayını alarak Senato Genel Kuruluna oylanması için gönderildi.

Senatonun da onayını alması halinde bu tasarı, Temsilciler Meclisi Genel Kurulundan sonra ABD Başkanı Biden'ın onayına sunulacak.

- Tasarı neyi kapsıyor?

Tasarıda, Yunan ordusunun modernleşme faaliyetine ve Rus yapımı ekipmanlardan uzaklaşan geçiş dönemine ilişkin yardım bulunuyor. Ayrıca 2022-2026 yıllarında yıllık Yunanistan'a 1,8 milyon dolarlık uluslararası askeri eğitim desteği sağlanmasını ön görüyor.

Yunanistan'a silah alımı için ABD'nin, doğrudan kredi vermesine de imkan sağlayan tasarıda, Yunanistan'ın sipariş verdiği F-35 uçaklarının teslimatı için de gereken yetki veriliyor.

Öte yandan tasarıda, İsrail, ABD, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında bir parlamentolar grubu kurulması da konuşulanlar arasında.

Yorumlar (0)