ABD'yi karıştıran iddia: "Trump suikast talimatı verdi"

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin eski stratejistlerinden Scott Jennings, eski ABD Başkanı Trump'ın, Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell'e yönelik 'suikast talimatı verdiğini' öne sürdü.

DÜNYA 04.10.2022, 01:29 05.10.2022, 08:28
ABD'yi karıştıran iddia: "Trump suikast talimatı verdi"

Jennings, bir televizyon programında gerçekleştirdiği konuşmasında, McConnell'e karşı Donald Trump'ın suikast talimatı verdiği iddiasına ilişkin, "Her Cumhuriyetçi bunu dile getirebilmeli, kabul etmeyebilmelidir. Bu durum Cumhuriyetçi Parti için çok kötü bir şeydir." dedi.

Aynı zamanda Mitch McConnell'in yardımcısı da olan Jennings, Donald Trump'ın kendisine ait olan Truth Social sosyal medya platformundaki paylaşımlarında Senato'daki temsilcilerden McConnell'e karşı uzun bir süredir gerçekleştirdiği 'saldırıların' asla kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Jennings, eski ABD Başkanı Trump tarafından Jennings'in karısına yönelik eleştirileri de 'açık bir ırkçılık' olarak tanımladı. 

"ABD ve Cumhuriyetçi Parti için iyi şeyler değil"

Jennings, şöyle konuştu:

"Bir sokağın köşesinde birisinin bunları mırıldandığını işitseniz, bu kişiye başkanlığı veyahut Cumhuriyetçilerin başka adaylığını vermediniz. 'Dengesiz bir insan dışarıya salıverilmiş, başkalarına ve kendisine zarar verebilir, 911'e ihbarda bulunmalıyım.' derdiniz. Tüm bunlar, başkanlık koltuğunu geri almak isteyen bir kişinin yapacağı işler değildir. Bunlar, ABD ve Cumhuriyetçi Parti için iyi şeyler değildir."

Trump, Kongre'nin seçim oylarını sayma biçimini değiştirmeye destek verdiğini ifade etmesinin akabinde McConnell'i hedef almış, konuşmalarında sıklıkla eleştiri hususu yapmıştı.


(McConnell)

Yorumlar (0)