ABD'yi karıştıracak gelişme: Floyd'u öldüren polis kefaletle serbest kaldı!

ABD'li siyahi George Floyd'un ölümüne neden olan polis memuru Derek Chauvin'in 1 milyon dolar ödeyerek serbest kaldığı ifade edildi.

DÜNYA 07.10.2020, 21:17
ABD'yi karıştıracak gelişme: Floyd'u öldüren polis kefaletle serbest kaldı!

Amerika Birleşik Devletleri Minnesota'da polis tarafından gözaltına alınan siyahi George Floyd, hayatını kaybetmişti.

Floyd'u gözaltına almaya çalışan polislerden Derek Chauvin'in, Floyd'un boynuna diziyle bastırması neticesinde boğularak öldüğü ortaya çıkınca, hayatını kaybetmesine neden olan polis memuru tutuklanmıştı.

1 milyon dolar kefalet verip serbest kaldı

Floyd'un yaşamını kaybetmesine neden olan polis memuru Chauvin'in 1 milyon dolar kefalet verip serbest bırakıldığı kaydedildi.

George Floyd'un hayatını kaybetmesi ve sonrasında yaşananlar...

Uzun zamandır siyahilerin polis şiddetine maruz kaldığı Amerika Birleşik Devletleri'nde Floyd'un polisler gözaltına aldığı esnada boğazına bastırıldığında ''Nefes alamıyorum'' sözleriyle yaşamını yitirmesi infiale sebep oldu.

Görüntüler sosyal medya üzerinde yayınlandıktan sonra, ABD'de özellikle siyahilerin yoğunlukta olduğu şehirler başta olmak üzere ülkenin birçok eyaletinde sokak gösterileri başladı.

Sokak gösterileri bir süre sonra kontrolden çıkarak yağma ve şiddet olaylarına döndü. Olaylara karşılık ABD ordusu tarafından müdahale başladı.

ABD'de yaşanan bu olaylar kısa zaman içinde başta Avrupa olmak üzere dünyadaki birçok ülkeye yayıldı ve ''Black Lives Matter'' sloganıyla ırkçılık karşıtı gösteriler düzenlendi.

Yorumlar (0)