ABD'yi 'Ian' vurdu: Korkunç kareler

ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) Florida eyaletinde, kuzeydoğuya doğru gece boyunca ilerlemeye devam eden Ian Kasırgası'nın yol açtığı tahribat gün yüzüne çıktı.

DÜNYA 30.09.2022, 01:01
ABD'yi 'Ian' vurdu: Korkunç kareler

Florida'daki Fort Mayer kasabasından kategori dört kuvvetinde ana karaya ulaşan kasırga, ABD'nin içine doğru ilerleyişine devam ederken, geçtiği yerlerde su altında kalmış çok sayıda araç, giriş katı su altında kalmış ve çatısı uçmuş evlerle, sokaklarda yerle bir olmuş ağaçlar bıraktı.

Komşu eyaletlere doğru ilerliyor

Fort Mayer ve çevresindeki kasabalarda sahil çizgisinin, kasırganın sebep olduğu dalgalardan dolayı metrelerce içeriye doğru kaydığı, insanların denizle bütünleşen sokaklardaki evlerinde mahsur kaldığı görüldü. 

Ulusal Kasırga Merkezi, eyaletin kuzeydoğusuna ve komşu eyaletlere ilerleyen Ian'ın, çok daha fazla hasara yol açabileceği ve sağanak yağışların meydana getireceği sel baskınlarının hayati derecede tehlike oluşturabileceği hususunda uyarıda bulundu.

"Kasırganın hızı düştü"

Yetkililer, su düzeyinin azalmaya başladığı batı Florida'da hasar tespit çalışmalarına başladıklarını, an itibarıyla hiçbir kayıp, ölüm veyahut yaralanma olayının rapor edilmediğini açıkladı.

Bu arada, Ulusal Hava Servisi de kasırganın hızının bir miktar yavaşlayarak 112 kilometreye dek düştüğünü fakat Atlantik Okyanusu'nun kıyı şeridine yaklaştıkça yeniden hız kazanabileceğini bildirdi.

Milyonlarca kişiye elektrik hizmeti sağlanamıyor

Kasırganın yaklaşmakta olduğu komşu eyaletler Kuzey Carolina ve Güney Carolina ile Georgia'da OHAL edilirken, Güney Carolina sahillerinde yaklaşık olarak üç metre yüksekliğinde gelgit hareketleri gözlendi.

Florida genelinde kasırga sebebiyle hala yaklaşık olarak 2,5 milyon kişiye elektrik hizmeti sağlanamıyor.

Yorumlar (0)